Αιτωλοακαρνανία: Σε ποσοστό 80% η μεταφορά μαθητών - Επαναπροκήρυξη άγονων διαγωνισμών

Ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην  Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας έγκαιρα από αρχές Μαρτίου 2018 ξεκίνησε ο σχεδιασμός των δρομολογίων για μεταφορά 4.500 μαθητών σύμφωνα τα αιτήματα των σχολικών μονάδων. Ακολούθησαν συνεχείς διαβουλεύσεις  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων με προτεραιότητα τα Ειδικά σχολεία.

Ακολούθησε, στον προβλεπόμενο χρόνο,  η Διακήρυξη του 4ου Επιμέρους Διαγωνισμού για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας  στα πλαίσια του Δυναμικού Συστήματος Αγορών για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για  το σχολικό έτος 2018-2019, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά δρομολόγιο ή ομάδα δρομολογίων, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 4.742.054.31€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και δικαιωμάτων προαίρεσης , όπου προκηρύχτηκαν συνολικά 800 δρομολόγια.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη ηλεκτρονικά, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών στις 21/08/2018 μέσω του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, οπότε και προέκυψαν μετά από αξιολόγηση όλων των προσφορών προσωρινοί μειοδότες, οι οποίοι εγκρίθηκαν με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

Όλοι οι προσωρινοί μειοδότες ξεκίνησαν να υλοποιούν το έργο της μεταφοράς μαθητών ήδη με την έναρξη των μαθημάτων.

Όλες οι σχολικές μονάδες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έχουν έγκαιρα ενημερωθεί ηλεκτρονικά για τα αποτελέσματα του ως άνω διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών, και είμαστε σε συνεργασία με όλα τα σχολεία για να εξυπηρετηθούν κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο όλοι οι μαθητές . Ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης προκειμένου οι Διευθυντές των σχολείων να καταχωρήσουν νέα αιτήματα, εφόσον απαιτούνται, ή άλλως και εφόσον είναι εφικτό να εντάξουν στα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια όσον δυνατόν περισσότερους  μαθητές   μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 17-09-2018 έως και Παρασκευή 21-09-2018. 

Πιο συγκεκριμένα:

H μεταφορά μαθητών εκτελείται κανονικά σε ένα ποσοστό 80% περίπου. Το υπόλοιπο 20% που δεν εκτελείται αφορά :

1. Άγονα δρομολόγια (Από τα 800 δρομολόγια που προκηρύχθηκαν τα 160 προέκυψαν άγονα και θα επαναπροκηρυχθούν  άμεσα)

2. Νέα αιτήματα (η ηλεκτρονική πλατφόρμα  θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 17-09-2018 έως και Παρασκευή 21-09-2018 για να κατατεθούν )

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα δυναμικό  σύστημα, καθώς μεταβάλλονται συνεχώς τα δεδομένα με αποτέλεσμα να χρειάζεται να τροποποιηθούν τα δρομολόγια που είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό.

Παρά ταύτα, όλα τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες  θα αντιμετωπισθούν  το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε σχετικά: «Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, των παιδιών μας δηλαδή, στα σχολεία είναι πολύ ευαίσθητο και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους γονείς τους όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μας, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τα προβλήματα που ανέκυψαν το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι τεχνικής φύσης και θα ξεπεραστούν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με προσπάθεια και θέληση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια. Οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν θα επιλυθούν το αμέσως επόμενο διάστημα».

 

 

 

Διαβάστε επίσης