Πάτρα: Ο Πρόεδρος του EASPD επισκέφθηκε τη "Μέριμνα" - ΦΩΤΟ

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της EASPD* , James Crowe, επισκέφτηκε το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της EASPD ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Γεωργία Κοκκίνου, τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Θεοφάνη Μαγιώνο και την Διευθύντρια του Κέντρου κα Παναγιώτα Τόγια για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Κέντρου μας και ξεναγήθηκε στις κτιριακές μας εγκαταστάσεις.

41679383_2151788998406946_4411686687285968896_n.jpg

Στην συνέχεια, ο κος Crowe και η κα Τόγια επισκέφτηκαν την Achaia Clauss, όπου ο Πρόεδρος δοκίμασε τα τοπικά κρασιά και ξεναγήθηκε στην πόλη της Πάτρας .

Τέλος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του για την μέχρι τώρα συμπαράστασή τους στην προσπάθεια να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος ζωής για τα άτομα με Αναπηρία και ο ίδιος επιβεβαίωσε την διάθεση συνεργασίας με το Κέντρο μας.

 

*Η Ευρωπαϊκή Ένωση Παρόχων Υπηρεσιών σε Άτομα με Αναπηρία (EASPD)είναι ένα πανευρωπαϊκό μη κερδοσκοπικό δίκτυο , που ιδρύθηκε το 1996, και λειτουργεί ως ‘’ομπρέλα’’  για πάνω από 11.000 κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες ατόμων με αναπηρίες.

Το  EASPD υποστηρίζει υπηρεσίες που σχετίζονται με την αναπηρία, την εκπαίδευση, την απασχόληση και την εξατομικευμένη υποστήριξη, σύμφωνα με τις αρχές της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, με αναμενόμενα οφέλη όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρίες αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της. Η ΜΕΡΙΜΝΑ συμμετέχει στο EASPD από τα μέσα του 2015.