Ο Εμίρης του Κατάρ δώρισε στον Ερντογάν ένα... «ιπτάμενο παλάτι»

Ένα υπερπολυτελές αεροσκάφος, τύπου Boeing 747-8, φέρεται να δώρισε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Εμίρης του Κατάρ, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας TRT Haber.

Το πολύτιμο δώρο του Τανιμ μπιν Χαμαντ αλ Θανί έρχεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ως ένδειξη «αγάπης στον Ερντογάν και εμπιστοσύνης στην Τουρκία».

Το αεροσκάφος 747-8 VIP Boeing που προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το οποίο χαρακτήρισε το αεροσκάφος των 400 εκατ. δολαρίων, επτά υπνοδωματίων και δύο τεραστίων διαστάσεων αιθουσών δεξίωσης ως «ιπτάμενο παλάτι».

REUTERS/HANDOUT

«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους κατοίκους της Τουρκίας να εφαρμόζουν λιτότητα. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πολυτέλεια και την φαντασία», τόνισε ο αντιπρόεδρος του CHP, Γκαμζέ Τατσέρ, με γραπτό αίτημα που διαβιβάστηκε στον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.

Το VIP 747-8 είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει με άνεση 76 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος και θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στα λοιπά 11 κρατικά αεροσκάφη του στόλου ανάμεσα στα οποία και τρία ελικόπτερα, ενώ ένα από τα αεροσκάφη αυτά ανήκε κάποτε στον Τυνήσιο δικτάτορα Ζινέ αλ Αμπιντίν και αγοράστηκε από την Τουρκία προς 78 εκατομμύρια εκατομμύρια το 2016.

 

Διαβάστε επίσης