Οι Βουλγάρες… θεούσες που λάδωναν εκθέματα εν δράσει! Αποκλειστικές εικόνες μέσα από το Ιστορικό Μουσείο

Σε πλήρη ετοιμότητα βρήκαν τους φύλακες και τους υπαλλήλους του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου οι δυο Βουλγάρες που πιάστηκαν στα πράσα να λαδώνουν εκθέματα σε διάφορα μουσεία της Αθήνας.

Όπως λένε στο newsit.gr οι υπάλληλοι του μουσείου, οι φωτογραφίες των δυο γυναικών, οι οποίες είχαν διαρρεύσει μετά τη δράση τους στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, σε συνδυασμό με τις ύποπτες κινήσεις τους κινητοποίησαν τη φρουρά.

Έτσι, έμειναν υπό στενή παρακολούθηση καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο μουσείο. Οι δυο γυναίκες έγιναν αμέσως αντιληπτές από τους φύλακες του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Ως αποτέλεσμα, μέσα σε μισή ώρα συνελήφθησαν από την αστυνομία χωρίς να προλάβουν -ευτυχώς- να προκαλέσουν σημαντικές φθορές στα εκθθέματα.

«Ήρθαν στο χώρο γύρω στις 10:00 το πρωί. Μπήκαν στο μουσείο έγιναν αμέσως αντιληπτές, τα χέρια τους ήταν γεμάτα λάδια. Έβαλαν τις τσάντες τους στα ντουλάπια. Προφανώς έριξαν το λάδι στα χέρια τους. Εκείνο το πρωί είχαμε δει τη φωτογραφία και προσπαθώντας να αναγνωρίσουμε γιατί οι φωτογραφίες δεν ήταν τόσο καθαρές, συγκεκριμένα η μια κυρία έχει ένα τσουλούφι άσπρο… Μετά πήραμε εφημερίδα να δούμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία και αναγνωρίσαμε ότι αυτές είναι οι δυο. Καλέσαμε τις Αρχές και τους είπαμε πως να κινηθούν μέσα στο χώρο ψύχραιμα και ήρεμα καθώς είχαμε κόσμο εκείνη την ώρα», λέει στο newsit.gr ο κ. Νίκος Χατζής, φύλακας του μουσείου.

Δείτε το βίντεο

 

 

 

Ο ίδιος συνεχίζει περιγράφοντας τις κινήσεις των δυο γυναικών στους διαδρόμους. «Η μια κάθισε λίγο πίσω, η κυρία που ακούμπησε μπήκε μέσα στο χώρο των ιερατικών μαζί με τη συνάδελφο που την είχε ακολουθήσει.

Έτσι έπιασαν τις δυο Βουλγάρες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Καρέ, καρέ...

Την είδε η συνάδελφος, ακούμπησε εκεί στη γωνία, έρχεται, ενημερώνει, πηγαίνω και εγώ να δω όντως ότι είναι λάδια. Πράγματι είχε δυο δαχτυλιές. Ό, τι λάδι της είχε μείνει όση ώρα ήταν στο μουσείο», τονίζει ο κ. Χατζής. Μάλιστα, επισημαίνει πως οι δυο Βουλγάρες φαίνονταν ότι δεν ήταν απλές επισκέπτριες.

Στο newsit.gr μίλησε και η γυναίκα που είδε τις δυο Βουλγάρες στην υποδοχή του μουσείου και ειδοποίησε τους φύλακες. «Ήμουν εδώ μπροστά και μόλις μπήκαν οι κυρίες σηκώθηκα από τη θέση μου και πήγα κοντά τους γιατί είδα ότι είχαν μια τσάντα μπλε, που δεν επιτρέπεται. Πήγα να τους την πάρω να τη βάλω μέσα στο ντουλάπι.

Σε όλους τους επισκέπτες παίρνουμε τις τσάντες αλλά επειδή είχε προηγηθεί όλο αυτό το επεισόδιο στα άλλα μουσεία ήμουν περισσότερο υποψιασμένη και προσεχτική», εξηγεί στο newsit.gr η κ. Βούλα Καστρίτση, υπάλληλος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. 

Δείτε όσα δηλώνει

 

 

Παράλληλα σημειώνει πως παρατήρησε τη μια γυναίκα να έχει λαδωμένο χέρι και να πιάνει τα εκθέματα της υποδοχής. Στις εικόνες που εξασφάλισε αποκλειστικά το newsit.gr , οι δυο γυναίκες φαίνονται να πλησιάζουν τα εκθέματα προκειμένου να τα λαδώσουν υπό τη στενή επιτήρηση των φυλάκων η οποία οδήγησε και στη σύλληψή τους.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης