ΠΕΑΚ: Ένα στολίδι το Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» - ΦΩΤΟ

φιλοξενούνται πάνω από 15 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία

Ανοίγει τις πύλες του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο το Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στα Μποζαΐτικα, πλήρως ανανεωμένο μετά τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων που έγιναν με ευθύνη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας. 

00.jpg

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όπου το γήπεδο έμεινε κλειστό, εξειδικευμένο συνεργείο προχώρησε σε εργασίες ανακατασκευής, επιδιόρθωσης και συντήρησης του παρκέ, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των αθλητών και ο αγωνιστικός χώρος να πληροί όλες τις προδιαγραφές για τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες που θα δώσει κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών της ΚΑΕ «Προμηθέας».

03.jpg

Παράλληλα, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ, ανέλαβε τη λειτουργική αναβάθμιση των φωτεινών ταμπλό του γηπέδου, ώστε να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές της FIBA για το Champions League.

000.jpg

Πέρα από την κεντρική σάλα, έγιναν εργασίες συντήρησης στα αποδυτήρια, τις αίθουσες αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Να σημειωθεί ότι, στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Δ. Τόφαλος», φιλοξενούνται πάνω από 15 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, διαδεδομένων αλλά και αναπτυσσόμενων αθλητών, όπως είναι η καλαθοσφαίριση, το βόλεϊ, η ρυθμική γυμναστική, η πυγμαχία, οι πολεμικές τέχνες, η ξιφασκία, η τοξοβολία και το μπάμπιγκτον.

Παράλληλα, φιλοξενούνται δράσεις του τοπικού συλλόγου Προαστείου Πατρών, ενώ κατά καιρούς διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ».

002.jpg

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας Νίκος Κανελλάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλα τα μέλη της Ε.Δ. του ΠΕΑΚ σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, κάνουμε μια διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του «Δ. Τόφαλος», που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, ώστε με τη νέα αγωνιστική περίοδο στο γήπεδο να διεξαχθούν όχι μόνο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Προμηθέα, αλλά να φέρουμε και άλλες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Είναι κάτι που η Πάτρα το χρειάζεται και από πλευράς prestige, αλλά και οικονομικά.

Εξάλλου, το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε άψογα μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα, θέλουμε η νεολαία της πόλης να βρίσκει δημιουργική διέξοδο μέσα από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για σύγχρονους και ασφαλείς δημόσιους αθλητικούς χώρους.»

Διαβάστε επίσης