Νίκος Βούτσης: Φεβρουάριο ή Μάρτιο στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - ΒΙΝΤΕΟ

"δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί"

«Ο Πρωθυπουργός είναι πολύ σαφής στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Mόλις περάσει τον οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα που έχει η Συμφωνία στη γείτονα χώρα και εφόσον όλα αυτά είναι κατά τη συμφωνία, θα έρθει προς κύρωση και ψήφιση στην Ελληνική Βουλή. Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος και ότι θα υπάρξει μια σαφής πλειοψηφία. Το σαφής είναι "!51", "152", "153". Τώρα εάν υπάρξει και "170" θα το ξέρουμε τότε» ανέφερε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον Alpha.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί. Η γνώμη μου είναι ότι πηγαίνοντας σε αυτές τις ημερομηνίες, το έχετε αντιληφθεί ήδη και μέσα στον κόσμο και μέσα στο πολιτικό προσωπικό και στις πολιτικές δυνάμεις, διευκρινίζονται όλο και περισσότερο κάποια πράγματα».

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση «ο Πρωθυπουργός εάν κατάλαβα καλά δεν προεξόφλησε ούτε αποχώρηση του Πάνου Καμμένου. Είπε ότι κινούμαστε στη βάση του Σεπτεμβρίου, ο οποίος μπορεί να είναι και Οκτώβριος (μέχρι τις 20 Οκτωβρίου). Οι πρώτες εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαίου του 2019 (αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές) και οι δεύτερες τον Σεπτέμβριο. Με βάση τη συνταγματική δέσμευση και όσα είπε ο Πρωθυπουργός δεν θα υπάρξουν τριπλές εκλογές». «Όταν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και με βάση το διεθνές οικονομικό κλίμα και άλλους παράγοντες, εάν τότε υπάρξει αλλαγή στάσης, εννοώ naέρθουν δύο με τρεις μήνες πριν οι εκλογές από την πλευρά της κυβέρνησης. O ίδιος ο Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και καλά έκανε γιατί βρισκόμαστε σε πυκνούς πολιτικούς χρόνους. Επί της ουσίας συμπληρώνεται τετραετία, άρα τότε θα είναι λεπτομέρεια» πρόσθεσε.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης