Αθωώσεις για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ

Στη φυλακή ο εκπρόσωπος της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Μετά από ακροαματική διαδικασία 16 μηνών έπεσε η αυλαία στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκε το 2006 αλλά του μη δομημένου ομολόγου των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα για την οποία κάθισαν στο εδώλιο συνολικά 13 κατηγορούμενοι.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση με την οποία είχαν επιβληθεί πολυετείς καθείρξεις, αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για το δομημένο ομόλογο καταδικάζοντας, ωστόσο, τους εκπροσώπους της Χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αθώοι από τις κακουργηματικές κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της απάτης, της απιστίας και της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδη, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ)Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχητης JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος

Οι δικαστές, όμως, έκριναν ένοχους τους εκπρόσωπους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη. Ο Γ. Αποστολίδης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος ενώ στον Θ. Πρινιωτάκη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ