Μήνυμα Γαβρόγλου κατά του bullying: Η βία πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας - ΒΙΝΤΕΟ

παρέστη στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία σήμερα και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου παρευρέθηκε στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Μιλώντας στους μαθητές αναφέρθηκε στο θέμα του bullying λέγοντας πως «η βία δεν είναι πλάκες, δεν είναι αστείο και πρέπει να φύγει από τα σχολεία. Πρέπει να το συζητάτε αυτό το θέμα. Αυτό που προκαλεί τη βία είναι ότι δεν ανεχόμαστε το διαφορετικό, αυτόν που έχει διαφορετική σωματική διάπλαση από εμάς, αυτόν που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από εμάς, αυτόν που έχει διαφορετικό τρόπο ντυσίματος από εμάς».

«Σταματάμε τη βία, δεν λέμε όχι στις πλάκες και τα αστειάκια, αλλά αυτό το πράγμα που φτιάχνουμε συμμοριούλες είναι στοιχεία που δεν έχουν χώρο σε μια δημοκρατική κοινωνία» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους μαθητές: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης