Πάτρα: Μάλλον "τα βρίσκουν" οι παρατάξεις Τζανάκου - Δημαρά για κοινή κάθοδο στις εκλογές - ΦΩΤΟ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου μια πρώτη διερευνητική συνάντηση αντιπροσωπειών των δημοτικών παρατάξεων,  ‘Τώρα για την Πάτρα’ του Γιάννη Δημαρά  και ‘Πάτρα η δική μας πόλη’ του Νίκου Τζανάκου.

Οι δημοτικές παρατάξεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, με σκοπό να συζητήσουν θέματα που αφορούν τα δημοτικά πράγματα της πόλης.

2_parataxeis1.jpg

 Στην πρώτη αυτή συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων:

-Τα θετικά και αρνητικά , το νέο  πλαίσιο και τις  προϋποθέσεις που δημιουργεί η εφαρμογή του νέου νόμου της απλής αναλογικής, του ‘Κλεισθένη’. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, δημιουργείται ένα νέο και θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πρωτόγνωρο περιβάλλον, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα αλλά και την ‘πολιτική ψυχολογία και συμπεριφορά’  τόσο των παρατάξεων όσο και των ψηφοφόρων. Επιβάλλεται λοιπόν οι δημοκρατικές παρατάξεις να διατηρήσουν την αυτονομία τους, να προβάλλουν τις θέσεις στις οποίες συγκλίνουν και να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την ευημερία της πόλης μας.

- Η πιθανότητα και οι προϋποθέσεις  προγραμματικής σύγκλισης και συμπόρευσης των δυο Δημοτικών παρατάξεων ενόψει των εκλογών του Μαΐου του 2019.

- Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με απόλυτη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και η αδυναμία της και η άρνησή της να σχεδιάσει το μέλλον, μέσα από μια  αναπτυξιακή προοπτική προς όφελος των δημοτών της.

- Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, (καθώς και των  συμβουλίων των οργανισμών και νομικών προσώπων)  από τη Δημοτική Αρχή, η οποία υποκύπτοντας σε προειλημμένες κομματικές αποφάσεις , συνεχώς απαξιώνει το κορυφαίο-κυρίαρχο όργανο της πόλης, εκμεταλλευόμενη την απόλυτη πλειοψηφία.

2parataxeis2.jpg

   Η κρισιμότητα της επόμενης δημοτικής περιόδου για το μέλλον της πόλης,  δεν επιτρέπεται να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

    Η πόλη οφείλει, να διαβουλεύεται, να αναζητά, να σχεδιάζει, να πράττει για να ευημερεί

    Αυτά μόνο μια δημοτική Αρχή αυτόνομη, δραστήρια με ήθος και γνώση, μπορεί να το επιτύχει. 

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ειλικρινές και θετικό κλίμα. Οι δυο ομάδες θα επεξεργαστούν προτάσεις και θέσεις οι οποίες τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, με πιο συγκεκριμένη ατζέντα, με στόχο συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ