Η τραγική ιστορία πίσω από το μπουκάλι του αρώματος Chanel No 5

Και ποια δεν έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά το άρωμα Chanel No 5; Όλες! Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά αρώματα στον κόσμο. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1921, όταν η Coco Chanel έπιασε τον παλμό της εποχής και έκανε τη δική της επανάσταση στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζεις για το άρωμα, που αγαπήθηκε όσο κανέναν από τις ισχυρές κυρίες της εποχής. Ξέρεις ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από το χαρακτηριστικό σχήμα στο μπουκαλάκι του αρώματος που έχει μείνει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο;

Σύμφωνα με το BBC, όταν η Chanel άνοιξε τη boutique της στο Deauville, την χρηματοδότησε ο γνωστός παίκτης πόλο, Arthur “Boy” Capel. Ο Arthur είχε πάντα πάνω του ένα μπουκαλάκι ουίσκι και δεν το αποχωριζόταν ποτέ. Δυστυχώς ο φίλος της Coco Chanel έχασε πρόωρα τη ζωή του σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 1919.

Θέλοντας να τον τιμήσει δύο χρόνια αργότερα η ίδια κυκλοφόρησε το Chanel No 5, επιλέγοντας το συγκεκριμένο μπουκαλάκι που χαρακτήριζε τις συναντήσεις με τον φίλο της.

zougla.gr