Σταματά προσωρινά η μεταφορά των λυμάτων της Πάτρας στον Βιολογικό Καθαρισμό της Κάτω Αχαΐας – Μέχρι να ελεγχθεί ο «ενοχοποιημένος» αγωγός

συνεχίζονται οι καταγγελίες

Σταματά προς το παρόν να ισχύει η προγραμματική σύμβαση της ΔΕΥΑ Δυμαίων και του δήμου Πατρών για τη μεταφορά λυμάτων από τα Βαχνέικα. Ο αγωγός που έχει «ενοχοποιηθεί» ότι γεμίζει λύματα τη θάλασσα των Αλισσών, κατόπιν των εγγράφων αναφορών στον Εισαγγελέα και καταγγελιών του Συλλόγου «Πείρου» είναι ο λόγος.
Προφανώς η διοίκηση, αναμένει να ολοκληρωθούν οι έρευνες αποκάλυψης του αγωγού, όπως έχει γράψει το tempo24.news, μετά τη «βροχή» καταγγελιών στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, έγγραφο της οποίας αναφέρει κατόπιν αυτοψίας, ότι ο βιολογικός δεν λειτουργούσε τουλάχιστον για ένα μήνα το καλοκαίρι.
Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι σύμφωνα με καταγγελίες, στον μεγάλο αγωγό ομβρίων που λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια, ξεκινά από την Κάτω Αχαΐα και καταλήγει στο ποτάμι του Πείρου, έχουν συνδεθεί παράνομες αποχετεύσεις (φωτο κάτω – καταγγελία). Γεγονός που καλούνται τόσο η ΔΕΥΑ Δ, όσο και οι αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας να διαπιστώσουν και να λάβουν μέτρα.


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ