Εντείνονται οι πιέσεις της ΝΔ στον Ανδρέα Κατσανιώτη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Οι επιλογές του Αχαιού βουλευτή και το "χαρτί" του Γιώργου Κοντογιάννη

ΖΥΜΩΣΕΙΣ και δημοσιευματα του αθηναϊκου τυπου

 Ισχυρές πιέσεις προκειμένου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Περιοφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δέχεται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Όπως έγραψε πρόσφατα το tempo24.news στο κόμμα της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης, επιδιώκουν πάση θυσία να  βάλουν μπροστά στις Περιφερειακές εκλογές στελέχη πρώτης γραμμής προκειμένου, εφόσον μέχρι τον Μάιο δεν έχουν διεξαχθεί Εθνικές εκλογές, η ΝΔ να επικρατήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες της χώρας.

Η συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, φέρνει (όπως έγραψε την Πέμπτη το tempo24.news) ξανά στο προσκήνιο τον βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα διέρρεε από την Πειραιώς ότι ο εκλεκτός της ΝΔ θα ήταν ο πρώην βουλευτής  και πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης. Ωστόσο ο Ηλείος πολιτικός εξακολουθεί να παραμένει ως επιλογή, στην περίπτωση που Ανδρέας Κατσανιώτης δεν επιλέξει αυτή την φορά τον δρόμο της Περιφέρειας

Σημερινά δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου άλλωστε, αναφέρουν ότι ο κ. Κατσανιώτης έχει δεχθεί πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτσι ώστε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες το tempo24 ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ:

«Παρά το γεγονός ότι πολλά μέσα κεντρικά ενημέρωσης έχουν πρόσφατα αναφερθεί στον πρώην βουλευτή Ηλείας και πρώην υφυπουργό Γιώργο Κοντογιάννη, πληροφορίες αναφέρουν ότι απόφαση για επίσημη στήριξη σε υποψήφιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει ακόμη ληφθεί στην Νέα Δημοκρατία.

Δεδομένου ότι ο Ηλείος πολιτικός ανήκει στην ευρύτερη ομάδα συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του  βουλευτή Αχαΐας και επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανδρέα Κατσανιώτη.

Μάλιστα στην  Νέα Δημοκρατία εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στην περίπτωση που ο κ. Κατσανιώτης θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος θα εκκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία «με τον «αέρα» της παρά λίγο επικράτησής του το 2014 απέναντι στον Απόστολο Κατσιφάρα» όπως επισημαίνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.»

Ωστόσο, ο κ. Κατσανιώτης εξακολουθεί να κρατά «κλειστά τα χαρτιά του» προτάσσοντας στον σχεδιασμό του τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών.

Έτσι, ενώ  σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου ο κ. Κατσανιώτης φέρεται "να έχει αρνηθεί την εμπλοκή του στις Περιφερειακές εκλογές", πληροφορίες του tempo24 αναφέρουν πως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συναρτήσει την επιλογή του πρωτίστως από τον χρόνο των Εθνικών εκλογών δηλαδή από το εάν αυτές θα διεξαχθούν (κατ εκτίμηση) πριν,  μετά ή ταυτόχρονα με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

 

ΝΙΚΟΣ Α. ΣΥΦΑΝΤΟΣ