Ροδίτης με πάθος για την αστρονομία έφτιαξε… αστεροσκοπείο!

Με θέα το απέραντο γαλάζιο, σε ύψος 56 μέτρα από τη θάλασσα, κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Αμώς, συρρέουν διαβασμένοι και μη απ΄ όλο τον κόσμο για να δουν τον Κρόνο με το δαχτυλίδι γύρω του, τη Σελήνη, την Αφροδίτη, τα αστέρια.

«Η Αστρονομία μ’ ενδιέφερε από παιδί. Θυμάμαι ότι μάζευα λεφτά, τη δεκαετία του ‘90 για ν’ αγοράσω το πρώτο μ

ου τηλεσκόπιο. Αργότερα κατασκεύασα τους δύο θόλους, τα δύο αστεροσκοπεία, που περιλαμβάνουν δύο μεγάλα τηλεσκόπια που είναι αξιόπιστα όργανα αστρονομικής παρατήρησης, για το κοινό. Πάντα διάβαζα οπτική αστρονομία και ουρανογραφία. Είμαι χομπίστας και το χόμπι μου αυτό το έκανα πάθος» είπε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στη rodiaki.

«Οι περιηγήσεις ξεκινούν μόλις σκοτεινιάσει και οι επισκέπτες μας μπαίνοντας στο Αστεροσκοπείο θα δουν ό,τι επίκαιρο υπάρχει στον ουρανό ώστε να έχουν έτσι μια πρώτη επαφή με την Αστρονομία… Την περιήγηση την κάνω εγώ στα γερμανικά, στα αγγλικά και βέβαια στα ελληνικά εφόσον υπάρχουν Έλληνες. Διαρκεί περίπου 40 λεπτά, για τους ενήλικες κοστίζει 4 ευρώ και για τα παιδιά 2 ευρώ.

Σε ερώτηση για το τι του έχει μάθει η αστρονομία για τη ζωή, ο ίδιος απαντάει:
«Ότι η ζωή είναι μικρή γι’ αυτό πρέπει να ζούμε, να ζήσουμε τη ζωή μας. Άλλωστε, ούτε καν το Σύμπαν, με τέτοιο μεγαλείο που έχει δεν θα υπάρχει για πάντα. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι σε 50 δισεκατομμύρια χρόνια θα «κρυώσει» και θα σβήσει. Αλλά κι αυτά πάλι είναι εικασίες».

 

Πηγή: rodiaki

Διαβάστε επίσης