Πάτρα: Κατάμεστο το Ρωμαϊκό Ωδείο για τον "Αγαμέμνωνα" Γιάννη Στάνκογλου - ΦΩΤΟ

το βραδυ της Πέμπτης

Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, αποδείχθηκε πως ήταν «μικρό», για να χωρέσει τους φίλους του θεάτρου , οι οποίοι «πλημμύρισαν» τις κερκίδες του, προκειμένου να παρακολουθήσουν την  παράσταση Αγαμέμνων του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Πρωτόπαππα,ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η ΙώβηΦραγκάτου και ο 12μελής χορός, επαλήθευσαν όσους θεωρούσαν πως η συγκεκριμένη παράσταση θα είναι μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας για φέτος. Το έργο ανέβηκε  σε μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου «ξεδιπλώθηκε» μια ιστορία του Αισχύλου η οποία – όπως έγραψε και ο σκηνοθέτης -  εκφράζει με εκπληκτική δύναμη το παράλογο της ανθρώπινης μοίρας. Γι’ αυτό η τιμωρία είναι αναπόφευκτη. Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κατάφερε ν' απαλλαγεί απ' τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και έμαθε την υπομονή. Ο κόσμος του "Αγαμέμνονα" είναι ζοφερός. Αυτό ακριβώς το μήνυμα και όχι …μόνο αναδείχθηκε στη διάρκεια της παράστασης, με το ταξίδι του Αγαμέμνωνα να είναι συναρπαστικό.

img_4784.jpg

img_6158.jpg

img_4767.jpg

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης