Πάτρα: Παρών ο Πελετίδης στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου στον ΟΑΕΔ - ΦΩΤΟ

ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ

Στάση εργασίας και μαζική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πάτρα, πραγματοποίησαν χθες Κλαδικά Συνδικάτα Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.  Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας, το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους.

Παρών στην κινητοποίησή τους ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης ο οποίος μιλώντας στους εργαζόμενους, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα που δίνουν για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, που είναι και αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου. Θέλουμε –τόνισε- δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Διεκδικούμε την πρόσληψη  1.000 εργαζομένων στο Δήμο μας, που η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους συμβασιούχους των Δήμων έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το μόνιμο προσωπικό των Δήμων, κυρίως από το 2009 αντικαταστάθηκε από συμβασιούχους και εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας. Τελικός τους στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, Μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανάλογα την ειδικότητα, Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός στο μεροκάματο με βάσει την ηλικία, Πλήρη  ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, Προστασία της λαϊκής κατοικίας, Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη, Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ σε οικογένειες που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

dsc_4565.jpg

dsc_4576.jpg

dsc_4533.jpg

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ