Τι καταγγέλλει η έγκυος που εργάζεται στον ΟΑΕΔ: Πήγα να ζητήσω την άδεια τοκετού και μου είπαν ότι δεν ασφαλίζομαι - ΒΙΝΤΕΟ

αντιδρασεις εχει προκαλεσει η υποθεση

Μία 39χρονη έγκυος, η οποία από τον περασμένο χειμώνα δούλευε ως συμβασιούχος καθαρίστρια στον ΟΑΕΔ Ηρακλείου, στην Κρήτη, συνειδητοποίησε τον Μάιο ότι ήταν ανασφάλιστη!

Περιγράφοντας την κατάσταση στο «Καλοκαίρι Μαζί στις 7», η 39χρονη Μαρία δήλωσε πως στην αρχή δεν πληρωνόταν, όμως δεν της έκανε εντύπωση, αφού «στις συμβάσεις πάντα καθυστερούν να πληρώσουν».

Όταν όμως πήγε να κάνει αίτηση για την άδεια τοκετού, στις 22 του περασμένου Μαΐου, συμπέρανε ότι ήταν ανασφάλιστη.

«Όταν πήγα να κάνω την αίτηση για την άδεια τοκετού, μου είπαν ότι δεν ασφαλίζομαι», δήλωσε η ίδια.

Όπως της εξήγησαν, ο ΟΑΕΔ είχε παλαιότερη διαμάχη με έναν εργολάβο κι έτσι η προκήρυξη με την οποία είχε προσληφθεί ήταν στον «αέρα».

Η Μαρία τόνισε πως δεν είναι μόνο η ίδια που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, αλλά όλοι όσοι προσελήφθησαν μέσω της ίδιας προκήρυξης.

«Η δική μου περίπτωση δεν είναι διαφορετική», είπε και συμπλήρωσε ότι θα «πρέπει να κατατεθούν τα ένσημα για να πάρω το επίδομα».

Ερωτηθείσα, πάντως, πώς θα γεννήσει ανασφάλιστη, απάντησε ότι έχει τα περσινά της ένσημα και αυτά του συζύγου της, που την καλύπτουν.

 

 

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης