Γεννηματά: Τσίπρας και Μητοτάκης διχάζουν και πολώνουν τον λαό - Είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος

Για παροχολογία που υπονομεύει την ανάπτυξη της χώρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά μιλώντας εφ' όλης της πολιτικής επικαιρότητας στη τηλεόραση του ΑLPHA.

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι δύο όψεις της συντήρησης και του λαϊκισμού» είπε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι «αυτό το διχαστικό, πολωτικό κλίμα, με την πλειοδοσία παροχών εκατέρωθεν, είναι τρομερά επικίνδυνο και μπορεί να μας βάλει σε νέες περιπέτειες.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι αισθάνεται δικαιωμένη για τη θέση της να γίνουν οι εκλογές πριν από τη λήξη του τρίτου μνημονίου καθώς, όπως σημείωσε, «αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε διαβατήριο αξιοπιστίας ούτε προς τις αγορές, ούτε προς τους δανειστές... Τα spreads είναι στον "Θεό". Η λύση δεν είναι ούτε η υπερφορολόγηση, αλλά ούτε το αποθεματικό (buffer). Είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και η ανάπτυξη της οικονομίας».

Επίσης, περιέγραψε ως στόχο του Κινήματος Αλλαγής «μία ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Εντολή να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη να εξασφαλίσουμε προοδευτική αλλαγή στη χώρα».

Σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η κ. Γεννηματά άσκησε αυστηρή κριτική στον Πρωθυπουργό λέγοντας: «Τον τόνο στον πρόσφατο ανασχηματισμό δεν τον έδωσε η χρησιμοποίηση μεμονωμένων στελεχών που έχουν φύγει από τον χώρο μας εδώ και πολλά χρόνια. Το στίγμα της νέας κυβέρνησης το έδωσε η περαιτέρω ενίσχυση στελεχών από την "Καραμανλική Δεξιά" που είναι η ισχυρή τάση του νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμη, εξέφρασε εκ νέου αντιρρήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι «δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, αλλά κινδυνεύει να ανοίξει καινούριους. Πρόκειται για πολύ μεγάλη παραχώρηση εκ μέρους του Τσίπρα. Δεν ξέρω για ποιους λόγους την έκανε, πάντως δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και με αφορμή τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει στελέχη του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε: «Όποιος θέλει ας έλθει πίσω μας και να στηρίξει τα δικά μας ικανά στελέχη».

Τέλος, η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της λίστας στις ευρωεκλογές με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με την επιβολή των υποψηφίων από τον αρχηγό του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης