Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: Καταγγελία για διακομιδή κρατούμενου που φέρεται να πάσχει από λοιμώδες νόσημα - Μεταφέρθηκε με συνοδεία του ίδιου του διοικητή του Τμήματος Μεταγωγών

αντιδράσεις από την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησαν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, άνδρες του τμήματος Μεταγωγών, κλήθηκαν για συνοδεία ενός κρατουμένου των φυλακών Αγίου Στεφάνου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΆΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ τη Πάτρας και έπρεπε να μεταφθερεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο ασθενής κρατούμενος φέρεται να πάσχει από σοβαρό λοιμώδες μεταδοτικό νόσημα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα, υπήρχαν σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά των αστυνομικών υπαλλήλων του τμήματος Μεταγωγών, σχετικά με μέτρα ασφαλείας. Τελικά μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις, στη συνοδεία για τη μεταφορά του ασθενούς κρατούμενου από την Πάτρα στην Αθήνα, συμμετείχε ο ίδιος ο διοικητικής του τμήματος προκειμένου να διαφυλάξει την υγεία των υπολοίπων αστυνομικών υπαλλήλων του. Πηγές της Αστυνομίας, επιβεβαιώνουν το περιστατικό. Ωστόσο από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι το νοσοκομείο δεν έστειλε κάποιο σχετικό έγγραφο που να αναφέρει ότι ο κρατούμενος πάσχει από επικίνδυνο νόσημα που είναι μεταδοτικό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, όλα τα παρόμοια περιστατικά, μεταφοράς ασθενών κρατουμένων, γίνοται με απόλυτη ασφάλεια και κάλυψη όλων των μέτρων ασφαλείας. 

Από την πλευρά των αστυνομικών υπαλλήλων, πάντως, παραμάνει όπως λένε τα μέλη της Ένωσης, σοβαρό το πρόβλημα των συνοδειών στις διακομιδές κρατουμένων ασθενών. Όχι μόνο από την πλευρά των μέτρων ασφαλείας αλλά και την αποδυνάμωση των υπηρεσιών. 

Διαβάστε επίσης