Τί είδαν οι Γάλλοι στην παραλία της Καλόγριας; Σήμα κινδύνου από τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου - ΦΩΤΟ

σκουπίδια παντού

Μια φωτογραφία που μας την έστειλε δημότης της δυτικής Αχαΐας, μόνιμος κάτοικος της περιοχής.

Μια κακή εικόνα σε μια από τις διάσημες παραλίες του κόσμου. Την παραλία της Καλογριάς. Με αφορμή τις χθεσινές καταγγελίες του Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς – Κοτυχίου για μη αποκομιδή απορριμμάτων  στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου και εξαφάνιση των κάδων που ο Φορέας είχε προμηθευτεί, μας εστάλησαν αυτές οι φωτογραφίες. Είναι λίγες ημέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο. Στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο δημότης, είχε πάει για μπάνιο, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια άλλωστε με φίλους του από το εξωτερικό τους οποίους φιλοξενούσε. Οι Γάλλοι, έμειναν άναυδοι από την εικόνα αυτή. Ο ευαισθητοποιημένος δημότης, επικοινώνησε, όπως μας είπε με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, όμως η ανταπόκριση δεν ήταν αυτή που περίμενε…

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ - ΚΟΤΥΧΙΟΥ


Αυτή την εικόνα συναντούν λουόμενοι και επισκέπτες στην παραλία της Καλογριάς, σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου.
Ο Φορέας Διαχείρισης Στροφυλιάς – Κοτυχίου εκπέμπει σήμα κινδύνου. Καθώς εκτός από τον κίνδυνο δημόσιας υγείας, οι υπεύθυνοι του φορέα ανησυχούν για πρόκληση πυρκαγιάς. Ιδιαίτερα σήμερα που η περιοχή βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω των ισχυρών ανέμων. «Έχουμε ζητήσει να μπουν κάδοι απορριμάτων στην παραλία. Πέρασε όλο το καλοκαίρι και ακόμη ο δήμος δυτικής Αχαΐας να ικανοποιήσει το αίτημά μας», σημειώνει η συντονίστρια του Φορέα Γεωργία Καραμπέρου.
Όπως εξηγεί η κ. Καραμπέρου, ο Φορέας είχε προμηθευτεί κάδους απορριμμάτων μέσω του Πράσινου Ταμείου για όλες τις παραλίες του Εθνικού Πάρκου. «Δυστυχώς μετά από τρεις μήνες από την τοποθέτησή τους, εξαφανίστηκαν…Δεν υπάρχουν πουθενά…», συμπληρώνει η συντονίστρια του Φορέα, ο οποίος απευθύνει έκκληση, να γίνει άμεσα η αποκομιδή σε όλα τα σημεία όπου τα σκουπίδια και λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στις παραλίες του Εθνικού Πάρκου, έχουν σχηματίσει «βουνό».
 

 

Διαβάστε επίσης