Νέα Ζηλανδία: Η Πρωθυπουργός χρέωσε 45.000 ευρώ τη χώρα για να μην αποχωριστεί την κόρη της

Σάλος έχει ξεσπάσει στα ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας μετά την απόφαση της Πρωθυπουργού της χώρας να ''χρεώσει'' στο κράτος μία επιπλέον πτήση του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους αξίας 45.000 ευρώ προκειμένου να περιορίσει τον χρόνο που θα περνούσε μακριά από το μόλις 11 εβδομάδων νεογέννητο μωρό της.

Η Τζασίντα Άρντερν, που έφερε το πρώτο της μωράκι στον κόσμο πριν από 11 εβδομάδες, επέστρεψε πρόσφατα στα καθήκοντά της. Η Άρντερν, που ακόμα θηλάζει την κόρη της Νιβ, επέλεξε να μην ταξιδέψει στο Ναουρού, για το τριήμερο Φόρουμ των Νησιών του Ειρηνικού μαζί με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Γουίνστον Πίτερς αλλά να κάνει ένα ξεχωριστό ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ώστε να μείνει μόνο μία μέρα μακριά από το μωράκι της.

Η πτήση αυτή με το πρωθυπουργικό Boeing 757 κόστισε στο κράτος της Νέας Ζηλανδίας €45.000, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από μερίδα του τοπικού Τύπου.

Η Νεοζηλανδή Πρωθυπουργός απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε, υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατόν να ταξιδέψει με την Νιβ, επειδή η κόρη της είναι ακόμα πολύ μικρή για να κάνει τα απαιτούμενα εμβόλια, και έτσι το έξοδο ήταν απαραίτητο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Πρωθυπουργός.

"Οι επιλογές μου ήταν να πάω μόνο για μια μέρα ή να μην πάω καθόλου. Αν δεν πήγαινα φαντάζομαι ότι θα υπήρχε ανάλογη κριτική. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα", ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Τζασίντα Άρντερν.

Αρκετοί από τους επικριτές της κατηγόρησαν την Άρντερν ότι ήταν σπατάλη να χρεώσει το κράτος με 45.000 ευρώ για να θηλάσει το μωρό της και υποστήριξαν ότι ο μόνος λόγος που εμφανίστηκε για μία μέρα ήταν ο φόβος μήπως την επισκιάσει ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός.

''Είναι απερίσκεπτο να ασκήσω κριτική σε ένα γονέα επειδή θέλει να είναι μαζί με το νεογέννητο. Ήταν εκεί, το έκανε αυτό, το καταλαβαίνω απόλυτα'', δήλωσε ο παρουσιαστής του ραδιοφωνικού σταθμού Newshub της Νέας Ζηλανδίας Duncan Garner.

"Οι ηγέτες των κρατών του Ειρηνικού θα έδειχναν κατανόηση εάν η κυρία Άρντερν ακύρωνε την συμμετοχή της εξαιτίας της κόρης της", σχολίασε ο πολιτικός δημοσιογράφος Barry Soper.

Ωστόσο, μια σημαντική μερίδα του Τύπου ωστόσο έσπευσε να την υπερασπιστεί.

"Η Άρντερν κατηγορείται επειδή είναι μητέρα. Διάφοροι εξοργισμένοι γέροι ξεκίνησαν μια εκστρατεία σε διάφορες πλατφόρμες για να αποκαλύψουν αυτό το φρικτό σκάνδαλο στο λαό», ήταν το σχόλιο της δημοσιογράφου Emily Writes στην ιστοσελίδα Spinoff, ενώ η πολιτική σχολιάστρια Tracy Watkins χαρακτήρισε «ανόητους» τους ισχυρισμούς ότι η πρωθυπουργός θα μπορούσε να απουσιάσει από αυτή τη σημαντική σύνοδο.

Πηγή: telegraph.co.uk

Διαβάστε επίσης