Το Φράγμα Πείρου Παραπείρου

Toυ Ανδρέα Φίλια, Δημοτικού Συμβούλου, πρώην Αντιδήμαρχου Δήμου Πατρέων.

Εμμένει στις απόψεις της η Δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης, ακολουθώντας πιστά τις κομματικές του ιδεοληψίες, σε ότι αφορά τη λειτουργία ενός έργου που έχει στην ουσία ολοκληρωθεί και έχει πληρωθεί από τον Ελληνικό λαό.  

Στο κράτος η διαχείριση του φράγματος Πείρου Παραπείρου και τζάμπα νερό για το λαό… Όμορφα ακούγεται αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Περίπου 2.000.000€ είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που πληρώνουν οι πατρινοί σήμερα για να αντλείται νερό από τις γεωτρήσεις και να υδροδοτείται η πόλη. Αρκετές εκατοντάδες ευρώ ακόμη για συντήρηση και βλάβες του μηχανολογικού εξοπλισμού. Την ίδια στιγμή 50.000.000 κ.μ. νερού χύνονται στη θάλασσα, γιατί ο Δήμαρχος της Πάτρας αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του. Το νερό παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια πίσω από μια κλειστή κάνουλα λίγες δεκάδες μέτρα από το Διυλιστήριο στην Περιμετρική, φτάνοντας μάλιστα μέχρι εκεί με φυσική ροή και χωρίς κόστος κάτι που το καθιστά μοναδικό στην Ελλάδα, επειδή δεν υπάρχει ακόμα ο φορέας Διαχείρισης.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας απεμπολεί το δικαίωμα των Πατρινών να έχουν φθηνό και καθαρό νερό, να έχουν λόγο στην τιμολογιακή πολιτική και στη διαχείριση και κατανομή του όγκου του νερού στους δικαιούχους. Αποκρύπτει  ότι διαμέσου της ΔΕΥΑΠ διαθέτει την τεχνογνωσία να διαχειριστεί τον μηχανολογικό εξοπλισμό και το δίκτυο διανομής σε αντίθεση με τα πάγια που αποτελούν και τον κύριο όγκο του φράγματος που ούτως ή άλλως αναλαμβάνει το κράτος.

Είναι πλέον η ώρα να συνειδητοποιήσει ο Δήμαρχος της Πάτρας ότι βαδίζει σε επικίνδυνο μονοπάτι και αφήνει στην τύχη του ένα σημαντικό έργο, δίνοντας τη δυνατότητα σε εξωτερικούς συστημικούς παράγοντες να αναλάβουν κάτι που ανήκει εξολοκλήρου σε ότι αφορά την πολιτική διαχείριση στους τρείς Δήμους, Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου.  Σε ότι αφορά την τεχνική διαχείριση στη ΔΕΥΑΠ μέσω του φορέα διαχείρισης που απαιτείται άμεσα να συσταθεί, ενώ σε ότι αφορά τη διαχείριση των παγίων στο Κράτος που είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση κοστοβόρων βλαβών και πιθανών καταστροφών.   

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά οφείλει επιτέλους να λειτουργήσει ως επισπεύδων και να σταματήσει να κρύβεται. Να σταματήσει τις πρόβες επαναστατικής πολιτικής και να αναλάβει τις ευθύνες του και κυρίως να μην επιτρέψει σε άλλους συστημικούς παράγοντες που καραδοκούν να αναλάβουν αυτοί τη διαχείριση του φράγματος με μοναδικό κίνητρο το κέρδος.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ