Απόψε ο Ρωμανός Πατρών γιορτάζει

στις 9 το βραδυ στο 72ο Νηπιαγωγείο

Το ιστορικό προάστιο, στους πρόποδες του Παναχαϊκού, με το ακόμα πιο ιστορικό όνομα, ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί εκατοντάδες Πατρινούς επισκέπτες και όχι μόνο, στον προαύλιο χώρο του 72ου Νηπιαγωγείου στον Ρωμανό Πατρών απόψε 1η Σεπτεμβρίου ώρα 9μ.μ, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης του "Βραδιά Ελληνικής Παράδοσης".

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς που θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Βούντενης, Άνω Συχαινών, Ρωμανού και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Με το πέρας της παρουσίασης των χορών θα ακολουθήσει ελληνικό γλέντι με ψητούς μεζέδες στα κάρβουνα, άφθονη μπύρα, κρασί, τραγούδι από ορχήστρα με δημοφιλείς καλλιτέχνες του δημοτικού – λαϊκού τραγουδιού και χορό μέχρι το ξημέρωμα όπως μόνο ο Ρωμανός ξέρει να προσφέρει. Το Προεδρείο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρωμανού υπόσχεται σε όλους ότι το όμορφο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει θα είναι γεμάτο κέφι, διασκέδαση και θα ευχαριστήσει κάθε επισκέπτη.

Λίγα λόγια για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ρωμανού.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το έτος 1986 ύστερα από επιθυμία κατοίκων να εκφραστεί ο Ρωμανός μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου τηρώντας τα έθιμα και τις γιορτές της ελληνικής παράδοσης. Την 25η Μαρτίου, ημέρα εθνικής επετείου, γίνεται παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους μαθητές του οικισμού, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου Ρωμανού, ομιλίες και κεράσματα ντόπιων γλυκισμάτων. Εορτάζει την Πρωτομαγιά, στο πανέμορφο τοπίο του μικρού οροπεδίου στην ορεινή Ζάστοβα, κοντά στο ημιτελές πέτρινο κτίριο του Σανατορίου Μαραγκοπούλου. Διοργανώνει τη μεγάλη πολιτιστική του εκδήλωση «Βραδιά Ελληνικής Παράδοσης» το καλοκαίρι, με συμμετοχή χορευτικών τμημάτων Πατρινών Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και του χορευτικού του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων. Καθιέρωσε την Γιορτή του Τσίπουρου κάθε πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου, με πλήθος κόσμου να φτάνει στο Ρωμανό να δοκιμάσει το τσίπουρο ντόπιας παραγωγής που φτιάχνεται με πατροπαράδοτο τρόπο, να γευτεί τα νόστιμα ψητά της σχάρας και να χορέψει υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Επίσης, ο Σύλλογος έχει μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων εκτός των τμημάτων παραδοσιακού και μοντέρνου χορού για παιδιά και ενήλικες, μαθημάτων ρομποτικής, σκάκι, κιθάρας και ζωγραφικής για τους μικρούς φίλους του. Ολοκληρώνοντας, με δεδομένο ότι ο Σύλλογος Ρωμανού λαμβάνει πολλές προσκλήσεις ετησίως, έχει αμέτρητες συμμετοχές στο ενεργητικό του με τα χορευτικά τμήματά του σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνουν έτεροι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Πατρών.

Ο Ρωμανός σας περιμένει όλους, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να περάσετε μια όμορφη βραδιά την πρώτη του Σεπτέμβρη μαζί μας στα ανατολικά των Πατρών όπου οι νύχτες είναι ξεχωριστές.