Πατραϊκός και Κορινθιακός απροστάτευτοι στις διαθέσεις των παράνομων αλιέων

Πατραϊκός και Κορινθιακός με φόντο την έναρξη της αλιευτικής περιόδου με δκάφη γρι-γρι αφήνονται απροστάτευτοι στις διαθέσεις των παράνομων αλιέων, καθώς με μία αλλοπρόσαλλη απόφαση απομακρύνθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες τα σκάφη ταχείας δίωξης που είχε στη διάθεσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

Αυτό προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού «ΝΗΡΕΑΣ» η οποία αποκαλύπτει τα εξής: :

«Ένα σημαντικό Λιμεναρχείο, αυτό των Πατρών, στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας  του οποίου είχαν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα παράνομης αλιείας, έχει ήδη στερηθεί, με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας, της κυριότερης δυνατότητας άμεσης επέμβασης εναντίον της:  των σύγχρονων ταχέων σκαφών επέμβασης τύπου «σφήνα«, τα οποία, με ορατά θετικά αποτελέσματα, του είχαν διατεθεί από τις αρχές Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Στη συνέχεια, ανεξήγητα αφαιρέθηκαν απ΄αυτό.

Τόσο το Πανελλήνιο Δίκτυο Παράκτιων Αλιευτικών Συλλόγων όσο και εμείς ως ΝΗΡΕΑΣ είχαμε, με επιστολές μας προς τον μέχρι προ ημερών υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, έγκαιρα υπογραμμίσει τη σημασία των δύο σκαφών για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας και είχαμε ζητήσει να μην υπάρξει καμία περίπτωση  απομάκρυνσής τους και να απορριφθούν οι επίμονες όσο και θρασείες πιέσεις εκ μέρους των κυκλωμάτων της παρανομίας προς το σκοπό αυτό, για τις οποίες είχαμε βάσιμες πληροφορίες.

Φαίνεται όμως ότι οι αόρατες αυτές πιέσεις πέτυχαν το σκοπό τους, δυστυχώς για το κύρος του κράτους και το δημόσιο συμφέρον.

 

Διαβάστε επίσης