Στην αντεπίθεση ο δήμος Πατρέων για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου - Παπανικήτας: "Το έργο δεν ολοκληρώνεται σε ένα μήνα..."

πολλές οι εκκρεμότητες

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑ

         "Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την τύχη του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Ανησυχούντες και καλοθελητές, με πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας, προσπαθούν να απαλλάξουν την Κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αλλά και τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης. Γίνονται μπροστάρηδες για να φορτώσουν το κόστος αποπεράτωσης και λειτουργίας στους πολίτες της περιοχής.

Το έργο δεν ολοκληρώνεται σε ένα μήνα, αλλά τουλάχιστον σε μία τετραετία από σήμερα, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του κατασκευαστή (χρόνος κατάκλισης συν χρόνος δοκιμαστικής λειτουργίας). Η Κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της και δεν έχει τοποθετηθεί υπεύθυνα σχετικά με το φορέα διαχείρισης και ειδικότερα στη πρόταση που έχει κατατεθεί από μέρους των Δημάρχων της περιοχής, η οποία αναφέρεται στην αναγκαιότητα διαχείρισης του έργου από Κρατικό Φορέα.

Κοινή θέση παραμένει ότι η δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα λειτουργεί στα πλαίσια ανταποδοτικότητας για τη λειτουργία, τη συντήρηση και την κατασκευή έργων και δικτύων ύδρευσης θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση της τιμής του νερού για τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ήδη πλήττονται από τις πολιτικές των Κυβερνήσεων. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους

Η διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου πρέπει να γίνεται από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτινων Πόρων, θα χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα προβαίνει σε προσλήψεις με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα, θα υλοποιεί τα απαιτούμενα έργα και θα κάνει παρεμβάσεις για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων". 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ