Ο Κώστας Πελετίδης επέλεξε… αντίπαλο!

Tης Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Για πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά της περιοχής, ένας δήμαρχος, απαντά δια μέσου του γραφείου Τύπου του Δήμου και μάλιστα με έντονους, σχεδόν επιθετικούς τόνους, σε κάποιον που ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος, άρα και αντίπαλός του για μια ανάρτηση που αυτός έκανε στο facebook. Και το καλύτερο; Για μια ανάρτηση που δεν είχε την παραμικρή αιχμή κατά της δημοτικής αρχής, αντιθέτως αναφερόταν με θετική διάθεση στην αναγκαιότητα συνεργασίας για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου στηρίζοντας τη σχετική πρόταση του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Η ανακοίνωση του δήμου, η οποία έκανε έκτακτη… προσθαλάσσωση στη θερινή ειδησεογραφική ένδεια, προκαλεί σωρεία ερωτηματικών.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη χρήση του γραφείου Τύπου του δήμου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία εδώ και καιρό έχουν μετατραπεί σε μοχλό προπαγάνδας των θέσεων του ΚΚΕ κατά τρόπο πέρα από προκλητικό.

Έρχεται τώρα λοιπόν το γραφείο Τύπου του δήμου (και όχι της παρατάξεως), να επιτεθεί στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας για τις κινούμενες σε θετική και συνεργατική κατεύθυνση απόψεις του από τις οποίες απήχε κάθε αναφορά στο δήμο της Πάτρας.   

Αυτή η …ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης,  της οποίας έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες, ιδίως μέσω των στρατευμένων χειριστών υπολογιστών του κόμματος που επιτίθενται με δριμύτητα εναντίον κάθε αντίθετης φωνής στα social media, υποδυόμενοι τους αυθόρμητους Πατρινούς πολίτες, είναι πλέον γνωστή.  

Όταν όμως αυτό συμβαίνει απρόκλητα μέσω του γραφείου Τύπου του δήμου, για μια ανάρτηση στο facebοok ενός άλλου εκπροσώπου φορέα, τότε οδηγούμαστε σε επιπλέον …σκέψεις, όχι απαραίτητα κολακευτικές.

Και πρώτα από όλα στην σκέψη ότι η δημοτική αρχή επέλεξε από μόνη της τον αντίπαλό της και μάλιστα πριν αυτός ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Στην γλώσσα της επικοινωνίας, αυτό λέγεται πανικός. Η επιλογή να επιτεθείς πρώτος και μάλιστα με αυτό το ύφος σε κάποιον, σημαίνει αυτομάτως ότι τον θεωρείς τον ισχυρότερο εκ των αντιπάλων σου. Αυτό είναι το πρώτο μάθημα των ανά τον κόσμο επικοινωνιολόγων.

Στη γλώσσα του ΚΚΕ ίσως να λέγεται οριοθέτηση των ιδεολογικών ορίων. Αλλά μήπως και αυτό επιλογή αντιπάλου δεν είναι;

Σε κάθε περίπτωση, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, εφόσον όντως επιθυμεί να διεκδικήσει το δήμο της Πάτρας, μάλλον θα πρέπει να χαμογελά.

Και ο νοών νοείτω.