Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, το πρώτο βήμα για ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο μέτωπο

"Διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, το πρώτο βήμα για ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο μέτωπο.

Μετά την παραχώρηση του παραθαλασσίου μετώπου στην πόλη μας, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί μια παραλιακή ζώνη, πόλος έλξης τουρισμού και ανάπτυξης για την Πάτρα.

Είναι τεράστια η ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος γιατί οι όποιες αποφάσεις θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής των επόμενων γενιών, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν τουριστικό ρεύμα στην πόλη μας!" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και συνεχίζει: 

"Για τα μέγιστα οφέλη είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας όλων. Σε αυτή την περίπτωση δεν χωράνε αποκλεισμοί!! Δήμος, Περιφέρεια, επιστημονικός κόσμος, παραγωγικοί φορείς, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο για το καλό της πόλης μας, ξεπερνώντας τις όποιες παθογένειες.

Η πρωτοβουλία του #ΤΕΕ και του προέδρου του, Βασίλη Αϊβαλή, να αναδείξει την ανάγκη προκήρυξης ενός διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, είναι το εναρκτήριο λάκτισμα σε έναν αγώνα που θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.

Ας οραματιστούμε την Πάτρα σε λίγα χρόνια σαν μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη με πολλές νέες θέσεις εργασίας, και ας αφήσουμε πίσω μας την μιζέρια και την στείρα αντιπολίτευση!! Η Καλαμάτα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος προχωράνε με γρήγορα βήματα! Μην χάνουμε άλλες ευκαιρίες!!!"

Διαβάστε επίσης