Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζεις το στυλό στα μαλλιά σου - Ειδικά αν είσαι ξανθιά

Οι περισσότερες από εμάς όταν χαλαρώνουμε μαζεύουμε ψηλά τα μαλλιά μας και αισθανόμαστε αμέσως πιο άνετα και ευχάριστα.

Πόσες και πόσες φορές δεν σας έχει συμβεί να μην έχετε πρόχειρο ένα λαστιχάκι ή κλάμερ για να μαζέψετε τα μαλλιά σας;

Όλες ξέρουμε ότι η No1 λύση που μας έρχεται στο μυαλό σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μολύβι ή στυλό.

Ωστόσο, το παιχνίδι με το στυλό προκάλεσε σε μια γυναίκα ένα ατύχημα που λίγο έλειψε να καταστρέψει τον γάμο της.

Η Daphne Martin δεν περίμενε ότι μαζεύοντας και στερεώνοντας τα πλατινέ ξανθά μαλλιά της με το στυλό θα μπορούσε να ζήσει μια τέτοια εμπειρία. 

Το στυλό «έσκασε» πάνω στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά της, τα οποία βάφτηκαν στην μπλε απόχρωση του μελανιού.

Η colorist Kelly O'Leary-Woodford δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram, όταν η πελάτισσά της Daphne Martin, την επισκέφθηκε έχοντας αρκετά μεγάλο τμήμα των μαλλιών της σε... μπλε απόχρωση. 

Η γυναίκα εξηγεί ότι εκείνη την ώρα δούλευε και είχε στερεώσει ψηλά τα μαλλιά της με την βοήθεια ενός στυλό.

Ένας συνάδελφος της τής αποκάλυψε τι συνέβη και εκείνη σοκαρισμένη γύρισε τρέχοντας στο σπίτι για να διορθώσει αυτό που είχε συμβεί στα μαλλιά της, μόνη της.

Και ενώ η κομμώτριά της διαφωνούσε, η ίδια με σπουδές στο hair styling πίστευε ότι μπορούσε να επαναφέρει τα μαλλιά της.

Ο λεκές ήταν έντονος πάνω στο ανοιχτό χρώμα των μαλλιών της και απειλούσε να καταστρέψει την εικόνα της στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής της.

«Ας πούμε ότι υπήρξε μια σειρά πλύσεις στον νεροχύτη της κουζίνας», λέει η Martin, της οποίας ο αρραβωνιαστικός έγινε «βοηθός» της στην επαναφορά του χρώματος.

«Έλουσα την περιοχή, στέγνωσα τα μαλλιά και στη συνέχεια άπλωσα χλωρίνη. Ευτυχώς πέντε λεπτά λεύκανσης ήταν αρκετά για να απομακρύνουν τον λεκέ από μελάνι. Μία ώρα αργότερα είχαν σχεδόν επανέλθει».

Ευτυχώς, τα μαλλιά της Martin «σώθηκαν» λίγο πριν το γάμο της και από τότε δεν ξαναέβαλε στυλό στα μαλλιά της.

Τα μαλλιά της ήταν από πριν πολύ ανοιχτά και μπορούσε να εφαρμόσει λευκαντικό.

Τι θα γινόταν, όμως, αν ήταν καστανή ή μελαχρινή; Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε. Να θυμάστε να έχετε πάντα ένα δεύτερο λαστιχάκι για τα μαλλιά σας, όπου κι αν είστε.