Υποβιβάζονται τρεις και δημιουργείται η Super League 2

Συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ τη δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, με συμμετοχή 12 ομάδων.

Ταυτόχρονα, ενέκρινε την προκήρυξη της Super League που προβλέπει υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας, για «να αρχίσει το πρωτάθλημα», όπως αναφέρεται.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.:

Στο θέμα έγκρισης των προκηρύξεων των Super League και Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19:

* Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.

* Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

* Να εγκριθεί «κατ΄ άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της Super League, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.

* Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football League και τη Γ΄ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Αναφορικά με το αίτημα της Super League για τροποποίηση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π. ή την έγκριση παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ στην Ε.Π.Ο. έως τις 31 Αυγούστου 2018:

* Να συζητηθούν τα αιτήματα της Super League στην Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. προς λήψη οριστικής απόφασης».

Διαβάστε επίσης