Reuters: Απομακρύνεται η έκδοση 10ετούς ελληνικού ομολόγου

H αναταραχή στις αγορές αναμένεται να καθυστερήσει την έκδοση νέου ομολόγου από την Ελλάδα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η Ελλάδα αναμενόταν ευρύτερα να βγει στις αγορές με μία έκδοση 10ετούς ομολόγου στις αρχές Σεπτεμβρίου, σημειώνει το δημοσίευμα, καθώς επιδιώκει να διαμορφώσει και πάλι την καμπύλη αποδόσεων της και να καθιερωθεί ως ένας τακτικός δανειστής.

Οι εντάσεις στις αγορές μετά το σχηματισμό της νέας ιταλικής κυβέρνησης τον Μάιο, ανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη σχεδιαζόμενη για τότε έκδοση ομολόγων. Τώρα, η νομισματική κρίση στην Τουρκία έχει προκαλέσει αποστροφή από τον κίνδυνο στους επενδυτές, κάνοντας και πάλι αποτρεπτική μία τέτοια έκδοση.

Τρεις από τους κύριους αναδόχους τίτλων – τράπεζες που μπορούν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα και να διατηρούν τη ρευστότητα στη δευτερογενή αγορά – παραδέχονται ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προσφέρει μία απόδοση αρκετά πάνω από το 4,5% και πιθανόν έως και 5% για να προσελκύσει επενδυτές, επίπεδα που η Αθήνα θα θεωρούσε μη ανεκτά, σημειώνει το Reuters.

 

Διαβάστε επίσης