Δύο μεγάλες φωτιές σε Ηλεία και Αιτωλοκαρνανία - Εκκενώνεται χωριό - Οι πρώτες δηλώσεις του δημάρχου Ήλιδας: "Γίνεται μάχη από τα εναέρια μέσα" - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

σε εξέλιξη και τα δύο μέτωπα

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Αμαλιάδα και Πύργο, 2 αεροσκάφη και ένα ericson, καθώς και υδροφόρες του δήμου.

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών μιλούν αξιωματικοί της Π.Υ.

Νεότερα:

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ήλιδας Χ. Χριστοδουλόπουλου, ο κίνδυνος για την Διαφνιώτισσα έχει απομακρυνθεί. "Μεγάλη μάχη γίνεται από τα εναέρια μέσα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά", δήλωσε ο δήμαρχος. 

Νεότερα:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, συγκεντρώνουν τους κατοίκους του χωριού Δαφνιώτισσα, στην πλατεία
και τους ζητούν να μην απομακρυόνται με τα ΙΧ τους. 

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις που έχουν σπεύσει και από την Αχαΐα. Από την Αιτωλοκαρνανία, τα πυροσβεστικά οχήματα, έλαβαν την εντολή να γυρίσουν πίσω  και να σπεύσουν σε φωτιά στη Γαβρολίμνη. 

Ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, σπεύδει στο μέτωπο της Ηλείας. 

Το χωριό Δαφνιώτισσα ανήκει στο δήμο Ήλιδας. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 30 οχήματα, 90 άνδρες καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν αν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
 

Νεότερα:

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το χωριό εκκενώνεται. 

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Δαφνιώτισσα του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία.

Σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής προς την περιοχή με ενισχύσεις και από Πάτρα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε δασώδη περιοχή.