ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891: «Μαχαιριά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο…»

Αιχμηρή ανακοίνωση προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ εξέδωσε η Παναχαϊκή, αναφορικά με το ενδεχόμενο ανόδου μιας και όχι δύο ομάδων στη Super League.

Αναλυτικά:

«Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 λειτουργεί και αγωνίζεται με γνώμονα τις αρχές που πρέπει να διέπουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να συμβάλει με την λειτουργία της, που πλέον αναγνωρίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την συμμετοχή της στα θεσμικά όργανα, ώστε επιτέλους να τηρηθούν τουλάχιστον τα αυτονόητα, για να βγει το λαοφιλέστερο άθλημα από το τέλμα και την απόλυτη απαξίωση.

Δυστυχώς κι ενώ σιγά- σιγά φεύγει και ο Αύγουστος, θεμελιώδη θέματα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, είναι κυριολεκτικά «στον αέρα».

Απευθύνουμε έκκληση στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο της κ. Γραμμένο να κάνουν αποδεκτή την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE, για την άνοδο των δύο πρώτων ομάδων της τελικής βαθμολογίας στην SUPER LEAGUE .

Κάθε άλλη απόφαση θα είναι μία ακόμη μαχαιριά στο σώμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και θα απομακρύνει και τους τελευταίους φιλάθλους από τα γήπεδα, ειδικά των ιστορικών ομάδων της περιφέρειας.

Σύγχρονο ποδόσφαιρο που δεν αντιλαμβάνεται, ότι από την πρώτη επαγγελματική κατηγορία, ως και την τελευταία ερασιτεχνική , πρέπει να βασίζεται σε κανόνες δικαίου, ισοτιμίας, οργάνωσης, προγραμματισμού και συνεχούς αναβάθμισης του «προϊόντος», δεν έχει μέλλον.

Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 ελπίζει ότι το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με την αποδοχή της πρότασης της FOOTBALL LEAGUE, θα στείλει σαφές μήνυμα ανεξάρτητης βούλησης με στόχο την αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου».