Πεντάγωνο: Η Κίνα εκπαιδεύεται για αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ΗΠΑ

Η Κίνα έχει διευρύνει τις εναέριες ασκήσεις της τα τελευταία χρόνια, καθώς «πιθανότατα εκπαιδεύεται για αεροπορικές επιδρομές» εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων της, διαπιστώνει το αμερικανικό Πεντάγωνο σε αναφορά του, η οποία δημοσιεύτηκε χθες.   

Η αξιολόγηση του αμερικανικού Πενταγώνου, αναφέρει η «Guardian», περιλαμβάνεται σε ετήσια αναφορά, στην οποία υπογραμμίζονται οι προσπάθειες της Κίνας να αυξήσει την παγκόσμια επιρροή της. Στο πλαίσιο, αυτό, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, εκτιμάται ότι οι αμυντικές δαπάνες της Κίνας ξεπέρασαν τα 190 δισ. δολάρια το 2017.  

Τα τρία τελευταία χρόνια, αναφέρεται ειδικότερα στην έκθεση, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει ταχύτατα διευρύνει τις περιοχές όπου πραγματοποιεί ενάεριες ασκήσεις, κερδίζοντας σημαντική εμπειρία σε θαλάσσιες περιοχές και πιθανότατα εκπαιδεύεται εναντίον των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών στόχων. Σημειώνεται μάλιστα πώς η Κίνα αναπτύσσει τις επιχειρήσεις της εκτός Ειρηνικού Ωκεανού.

Τον Αύγουστο του 2017, έξι κινεζικά βομβιστικά H-6K πετούσαν στα Στενά Μιγιάκο, νοτιοδυτικά των ιαπωνικών νησιών, κι έπειτα για πρώτη φορά στράφηκαν βόρεια για να πετάξουν ανατολικά της Οκινάουα, όπου είναι η βάση 47.000 αμερικανικών στρατευμάτων.

Η έκθεση του Πενταγώνου δημοσιεύεται ενόσω ΗΠΑ και Κίνα ετοιμάζονται για εμπορικές συνομιλίες, με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί ένας σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος.