Επέστρεψε στην Αθήνα ο Πετρούνιας: Ελπίζω να χαμογέλασαν έστω και λίγο οι Έλληνες

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, λίγες ώρες μετά το νέο θρίαμβό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ο σπουδαίος Έλληνας γυμναστής κατέκτησε την Κυριακή (12/08) το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με ένα αψεγάδιαστο πρόγραμμα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» ο Λευτέρης Πετρούνιας:

«Δεν σταματούν ποτέ οι στόχοι, ο αγώνας συνεχίζεται καθημερινά. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά και καθόλου ταυτόχρονα, διότι δεν θέλω να σταματήσω να προσπαθώ. Δεν θα αλλάξει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα την προσπάθεια, στόχος παραμένει να επαναλαμβάνονται. Ελπίζω να φτάσω σε ένα σημείο να μετράω μόνος μου πια!

Αν δεν μείνεις συγκεντρωμένος, τότε κινδυνεύεις να χάσεις το στόχο σου. Αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα τραυματισμών, τους τελευταίους έξι μήνες, είχα σοβαρούς πόνους, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάποιον. Απλά όταν ο ώμος πονά, σου παραλύει το χέρι, είναι κάτι φυσιολογικό.

Ήθελε διαχείριση, βάσει εμπειρίας, βάσει των προγραμμάτων που έχω κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Το είχα δουλέψει πολύ στο μυαλό μου, και το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν καθαρά εγκεφαλική προσπάθεια.

Όπως έχουμε ξαναπεί, το σημαντικότερο για μας είναι η χαρά μας και το μετάλλιο μας που δεχόμαστε μέσω της χαράς του κόσμου. Αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα, αποτελούν ένα λόγο παραπάνω να θέλω να φέρω μια μεγάλη επιτυχία, όπως έκανα και το ίδιο έκαναν και οι άλλοι αθλητές. Θέλω να το αφιερώσω στη χώρα μου και στους Έλληνες, ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που ξεκίνησε πολύ άσχημα και ελπίζω να χαμογέλασαν έστω και λίγο».

Πηγή ρεπορτάζ: filathlos.gr

Διαβάστε επίσης