Αρνούμαι! Τι δεν καταλαβαίνεις Δήμαρχε;

του νικου τζανάκου , δημοτικού συμβουλου, επικεφαλης της παράταξης "Πάτρα η δικη μας πόλη"

Αγαπητέ Δήμαρχε,

προέκυψε ένα θέμα με κάποιο σπίτι το οποίο έχεις. Ωραία! Προέκυψε από σχετικά δημοσιεύματα. Έχει συμβεί χιλιάδες φορές κάτι παρόμοιο στη χώρα.

  Σε αδικούν; Πιθανόν. Πιθανόν και όχι τόσο. Όλοι είμαστε άνθρωποι, ακόμα και ο Δήμαρχος, και έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν υπάρχει λάθος. Μπορεί και όχι. Και λοιπόν; Πρέπει να αντιμετωπιστείς με ειδικό  τρόπο, σαν ειδική περίπτωση; Όχι σαν κοινός θνητός; Αισθάνεσαι πως σε αντιμετωπίζουν άδικα;

    Έχεις ποτέ φανταστεί πώς αισθάνονται τόσα χρόνια όλοι εκείνοι που καταγγέλλονται μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως με αόριστα υπονοούμενα και με τρόπο που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αφού τις περισσότερες φορές είναι απόντες; Στη δική σου περίπτωση τουλάχιστον, οι αναφορές είναι συγκεκριμένες και απολύτως ονομαστικές και έτσι έχεις τη δυνατότητα να αμυνθείς.

  Σε πολλούς δεν δόθηκε αυτή η δυνατότητα και το όνομά τους σέρνεται στην κοινωνία για χρόνια! Ίσως από εδώ και πέρα να καταλαβαίνεις καλύτερα πως αισθάνεται κάποιος που κατηγορείται άδικα!

  Υπάρχουν άραγε κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες έχεις αδικήσει ανθρώπους; Που έχουν ταλαιπωρηθεί άδικα; Πως σου φέρθηκαν αυτοί; Σου επιτέθηκε ο περίγυρός τους; Δεν έχουμε διαπιστώσει κάτι τέτοιο!

  Πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στο μέλλον!

  Αρνούμαι να αποδεχθώ την εκκωφαντική σιωπή σου κ. Πελετίδη!

  Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

  Πως έχεις τουλάχιστον τις ίδιες, αν όχι αυξημένες, υποχρεώσεις που έχει και ο κάθε πολίτης, λαϊκός ή αστός, της πόλης σου;

  Πως με την απόλυτη σιωπή σου μεταφέρεις με άστοχο τρόπο το πρόβλημά σου και το κάνεις πρόβλημα της πόλης;

  Πως με τη σιωπή σου η πόλη έχει αρχίσει να δυσφημίζεται στα κοινωνικά δίκτυα και στα ΜΜΕ; (Και μην πεις ότι δεν σε νοιάζει τι γράφεται για σένα. Αν δεν σε ένοιαζε, εσύ και το ΚΚΕ δεν θα δίνατε τόσο μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή στρατηγική που συχνά αγγίζει τα όρια της προπαγάνδας.)

  Δεν καταλαβαίνεις  Δήμαρχε, πως οι άνθρωποι που θέλουν να σε υπερασπιστούν με έναν ιδιότυπο φανατισμό, σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα αφού το κάνει ο καθένας με τον τρόπο που νομίζει και βάζει τον πήχη της νομιμότητας, της ηθικής και των κανόνων λειτουργίας της πόλης σε όποιο ύψος νομίζει;

  Γιατί δεν βγαίνεις, όπως έχεις υποχρέωση, να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα;

  Για την ιστορία να σου επισημάνω πως μέχρι σήμερα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις,  κανένας δήμαρχος δεν σιώπησε, κανένας δήμαρχος δεν παραχώρησε το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού του στην κοινωνία και σε αυτόκλητους υπερασπιστές του. Κανείς!

  Γιατί αφήνεις, γιατί ανέχεσαι, γιατί δεν αντιδράς σε μια άτεχνη από τον περίγυρό σου επίθεση και προσπάθεια εκφοβισμού εναντίον εκείνων που τολμούν να αναφέρουν το όνομά σου σε συνδυασμό με το ακίνητο; Ποτέ δε θυμάμαι τα τελευταία χρόνια Δήμαρχος να επέτρεψε στον περίγυρό του να σου επιτεθεί. Όλοι οι προηγούμενοι  δήμαρχοι σε σεβάστηκαν και αυτόν τον σεβασμό τον επέβαλαν και στον περίγυρό τους.

  Απάντησε επιτέλους, η σιωπή σου δείχνει έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία, δεν το καταλαβαίνεις; Κάνε αυτό που ζητούσες πάντα, από αυτούς που έκρινες. Και έκρινες τους πάντες να σου θυμίσω.

  Αρνούμαι λοιπόν Δήμαρχε να σιωπήσω, υπολογίζοντας πως αν μιλήσω θα με περιλάβει ο περίγυρός σου στα κοινωνικά δίκτυα με διάφορα κοσμητικά επίθετα. Σε έχω ενημερώσει και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως η τακτική αυτή δεν πιάνει σε όλους.

  Για το θέμα που προέκυψε, ανεξαρτήτως της βαρύτητάς του, (η άποψή μου είναι πως με την τακτική σου, με ευθύνη σου, το μεγεθύνεις) θα αναγκαστείς να μιλήσεις, θέλεις δε θέλεις, σου αρέσει δε σου αρέσει.

  Όσο πιο άμεσα και ευθέως το κάνεις, τόσο θα δείξεις πόσο αγαπάς σέβεσαι και υπολογίζεις τους δημότες σου, που σου έχουν δείξει την εκτίμησή τους και την αγάπη τους.

  Στάσου στο ύψος του Δημάρχου και όχι του μέλους του κόμματός σου!

Διαβάστε επίσης