Δήμος Πατρέων κατά Νικολόπουλου για τo εξοχικό Πελετίδη στα Αραχωβίτικα

Συνέχεια στο θέμα του εξοχικού του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στα Αραχωβίτικα έδωσε η δημοτική Αρχή, απαντώντας στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Με ανακοίνωσή της, η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για «βρώμικη εκστρατεία» και δηλώνει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια κατά των συντακτών «που συνειδητά γράφουν ψεύδη».

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων έχει ως εξής:

"Στο χορό της βρώμικης συκοφαντικής δυσφήμισης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, «μπήκε» και ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος.

Ανακάλυψε όψιμα ότι το συγκεκριμένο σπίτι συνολικού πλάτους 15 μέτρων όσο και το οικόπεδό του, που είχε κατασκευαστεί πριν 38 χρόνια, εμποδίζει την πρόσβαση στην θάλασσα.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και στον κ. Νικολόπουλο και σε όσους συμμετέχουν στην βρώμικη εκστρατεία ότι ο πατραϊκός λαός γνωρίζει, έχει πείρα και κρίση.

Γνωρίζει ποιος ψηφίζει τους νόμους, ποιος στηρίζει τις πολιτικές που παραδίδουν τις παραλίες και τις ακτές στους επιχειρηματίες. Ποιοι εμποδίζουν τις λαϊκές οικογένειες να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα. Ποιοι τους στερούν το δικαίωμα στις διακοπές και στην ξεκούραση.

Γνωρίζει επίσης ποιος αγωνίζεται με συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα. Ποιος ανάπλασε και παρέδωσε στο λαό την παραλία στην πλαζ του ΕΟΤ. Ποιος διαμόρφωσε στον ίδιο χώρο Παιδικές Κατασκηνώσεις για να απολαμβάνουν δωρεάν τα πατρινόπουλα τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ποιος διαμορφώνει πάρκα δεκάδων στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Ποιος αγωνίζεται να έχει ο λαός ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές και στις παραλίες.

Όσο για τους συντάκτες που συνειδητά γράφουν ψεύδη θα κληθούν σύντομα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις".

Τι είχε πει ο Νικολόπουλος

Προ ημερών ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων είχε δηλώσει για το θέμα:

Όλοι γνωρίζουν ότι ανήκω σε μία ιδεολογική πτέρυγα που δεν μέμφεται και δεν ποινικοποιεί την ιδιοκτησία. Ωστόσο, εγώ και όλοι οι Πατρινοί, περιμένουμε από τον δήμαρχο της Πάτρας – και όχι από το γραφείο Τύπου του Δήμου – κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις. Υπάρχει ή όχι πρόβλημα με την συγκεκριμένη κατοικία, όπως και άλλες όμορες, στην περιοχή των Αραχωβιτίκων;

Πρόκειται, όντως, για κατοικίες που αποκόπτουν την πρόσβαση των πολιτών προς την ακτή; Και αν ναι, τι είδους νομιμότητα έχουν και εν πάση περιπτώσει, τι προτίθενται να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Πολεοδομία, αλλά και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών για να μην υπάρχουν στην περιοχή μας… «Μάτια»;

Μάλιστα, αποδεχόμενος απόλυτα την ανακοίνωση του Δήμου, αναγνωρίζω ότι η κατοικία αγοράστηκε από τη σύζυγο του δημάρχου όπως ήταν ήδη χτισμένη. Αυτό όμως συνιστά δικαιολογία για να μην έχει προχωρήσει ο πρώτος πολίτης της πόλης σε διορθώσεις και αποκαταστάσεις προς όφελος της ουσιαστικής νομιμότητας, της περιοχής και των συμπολιτών του; Σε καμία περίπτωση…

Από την πλευρά μου, επαναλαμβάνω ότι δεσμεύομαι να φέρω το θέμα στη Βουλή, απευθυνόμενος πλέον στους αρμόδιους υπουργούς, που έχουν την ευθύνη να ελέγξουν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και να γνωρίζουν τι επικρατεί διαχρονικά, τόσο στην περιοχή των Αραχωβιτίκων, όσο και σε άλλες παράκτιες περιοχές της Αχαΐας που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Ο φόβος και ο πόνος στο Μάτι δεν πρέπει να ξεχαστούν. Πρέπει να διδάσκουν. Και πλέον, έχουμε όλοι ευθύνη να… βγάζουμε τέτοιου τύπου «Μάτια»,  όπου κι αν υπάρχουν!».

 

Διαβάστε επίσης