Στην Πάτρα στα άγρια μεσάνυχτα: Οι αυτοσχέδιες πίστες αγώνων ακόμη και στο κέντρο, τα "ντεσιμπέλ" της οργής των πολιτών και οι ταγοί του Νόμου

Μοτοσικλετιστές που κάνουν "το κομμάτι τους" ξεσηκώνοντας μεροκαματιάρηδες ηλικιωμενους και παιδια
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Α.ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Είδαν και απόειδαν ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές των αυτοσχέδιων αγώνων μοτοσικλετών και σου λένε: "Από το να μας τρώει το αγιάζι πάνω εκεί στις γέφυρες του Σουλίου, δεν κατεβαίνουμε στο κέντρο της Πάτρας; Ποιός θα μας πειράξει άλλωστε."

Με το έτσι θέλω λοιπόν, μετέτρεψαν σε αυτοσχέδιες πίστες επιτάχυνσης ανταγωνισμού και "μόστρας" τους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και όχι μόνο. Και αμα τους "βγεί" πηγαίνουν και προς την άλλη "σιγουριά" της Ελευθερίου Βενιζέλου για να ξεμπουκώσει η μηχανή από την πρώτη δευτέρα και τρίτη στην οδό Κορίνθου.

Κάθε βράδυ πάνω από 10 συμπολίτες μας καταγγέλλουν στο tempo24.news την ίδια κατάσταση. Τηλεφωνούν και στην Αστυνομία; Άγνωστο, αλλά λογικά...

Πότε συμβαίνουν όλα αυτά; Τις ίδιες σχεδόν ώρες που οι κάτοικοι του κέντρου και των γειτονιών προσπαθούν να κοιμηθούν για να ξυπνήσουν για το πρωϊνό μεροκάματο. Τίς ίδιες ώρες που μανάδες προσπαθούν να κοιμήσουν τα παιδιά τους. Τίς ίδιες ώρες που ηλικιωμένοι προσπαθούν να "βγάλουν" τις βραδιές του καύσωνα. Τίς ώρες εκείνες οι νεαροί κάνουν "το κομμάτι τους".

Και τις ίδιες ώρες, οι ταγοί του Νόμου, επιλέγουν τις σίγουρες λύσεις. Συγκροτούν συνεργεία και με νεύματα σταματούν οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων για να κάνουν τους τυπικούς ελέγχους. Να σταματήσουν δηλαδή αυτούς που εύκολα σταματούν και να ελέγξουν για διάφορες παραβάσεις έτσι ώστε να συμπληρωθεί το δελτίο και να εκτελεστεί η Υπηρεσία.

Σωστά κάνουν. Και κράνος πρέπει να φορούν οι δικυκλιστές και οι όποιος οδηγεί δεν πρέπει να πίνει και ασφαλισμένα πρέπει να είναι τα οχήματα, και ΚΤΕΟ να έχουν περάσει και το μήνυμα οτι η οδήγηση προϋποθέτει κανόνες πρέπει συχνά πυκνά να "περνά" στην κοινωνία.

Για τους άλλους όμως;. Εκείνους που σκόπιμα και κάθε νύχτα λειτουργούν ως "δρεπανοφόρα" στην άσφαλτο; Πόσο δύσκολος είναι άραγε για αυτούς ο έλεγχος και πόσο επίπονος, όταν είναι βέβαιο οτι στο πρώτο σήμα δεν θα σταματήσουν;

Αυτά σε ποιούς να τα πεις; Στον μεροματιάρη των Ζαρουχλεΐκων; στον κάτοικο της Κορίνθου που τον πνίγει το καυσαέριο το πρωΐ και η ηχορρύπανση τη νύχτα; στην ηλικιωμένη κάτοικο της Ελευθερίου Βενιζέλου; 

Υ.Γ. Όταν οι ταγοί κομπάζουν μπροστά στις κάμερες οτι βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη, πρέπει και να το αποδεικνύουν όχι μόνο στα εύκολα αλλά και πρωτίστως στα δύσκολα.

 

Διαβάστε επίσης