Η Πάτρα αποκτά σύγχρονο κέντρο παράκτιων αθλημάτων ενόψει Μεσογειακών - Ο Βασιλειάδης παρουσίασε μελέτη στον Κατσιφάρα - ΦΩΤΟ

Τι θα γίνει κατασκευαστεί στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς

Την προκαταρκτική μελέτη ανάπλασης του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντα χώρου, όπου θα φιλοξενηθούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες 2019, παρουσίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης , στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

agones.jpg

Στόχος όπως σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου παράκτιων αθλημάτων, μοναδικού στην Ελλάδα, με ελαφρές κατασκευές και με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον.

Το αθλητικό κέντρο, όπως ειπώθηκε, θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της διοργάνωσης των Παράκτιων Αγώνων, αλλά θα αποτελέσει και μια κληρονομιά για την Πάτρα, καθώς θα μπορούν στα γήπεδα, διεθνών προδιαγραφών, που θα κατασκευαστούν και στην ανάπλαση του χώρου που θα γίνει, να φιλοξενηθούν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στο μέλλον.

 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσίαση της μελέτης και τόνισε: «Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Πάτρα, που αποδεικνύει πως η πόλη έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας, που θα προβάλλουν τη Δυτική Ελλάδα. Είναι επίσης σημαντικό πως η ανάπλαση του χώρου θα αναδείξει μια υποβαθμισμένη για χρόνια περιοχή, αλλά παράλληλα θα προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσει η Πάτρα ένα σύγχρονο κέντρο παράκτιων αθλημάτων. Εμείς ως Περιφέρεια θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την επιτυχία της διοργάνωσης». 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και έως τον Μάρτιο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα των ελαφρών κατασκευών, που θα αναπτυχθούν στους χώρους του πρώην κολυμβητηρίου.

agones_3_0.jpg

Το κόστος και  την κατασκευή του σύγχρονου αθλητικού κέντρου θα αναλάβει πλήρως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 Θεόδωρος Μενεγής και ο υπεύθυνος για την εκπόνηση του μάστερ πλαν Νάσος Νασόπουλος.

agones_2.jpg

Διαβάστε επίσης