Δήμος Αιγιαλείας: Ποσό 6.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απόφαση για ενίσχυση των πυρόπληκτων δήμων της Ανατολικής Αττικής με το ποσό των 6.000 ευρώ έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Ο δήμος έλαβε από την ΚΕΔΕ επιστολή ευαισθητοποίησης σχετικά με τα γεγονότα από την καταστροφική πυρκαγιά στις 23 και 24 Ιουλίου, που έπληξε την Αττική, ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργήσει ειδικό λογαριασμό γι’ αυτό τον σκοπό, καλώντας τους δήμους να συνεισφέρουν.

Συγκεκριμένα, έχει ανοίξει ένα ειδικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με απόφαση που βγήκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις επόμενες μέρες θα αποτελέσει και πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία καλούνται όλοι οι δήμοι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και στο βαθμό που μπορεί ο καθένας, να συνεισφέρει οικονομικά, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν στους Δήμους: Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα και Μεγαρέων.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Επίτροπο έγινε γνωστό ότι ο δήμος Αιγιαλείας μπορεί να διαθέσει σήμερα ό,τι υπάρχει στον Κ.Α. για οικονομική ενίσχυση των ενδεών, δηλαδή το ποσό των 6.000€ που αποφασίστηκε να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών.

Διαβάστε επίσης