Μπούκαραν στο σπίτι γνωστού μουσικοσυνθέτη στην Ηλεία - Τι ζητά από τους δράστες

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΚΑΝΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗΣ

Μέσα σε μια ώρα ξημερώματα της Κυριακής έδρασαν οι άγνωστοι διαρρήκτες που εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας του Γιώργου Βούκανου στο Νεοχώρι Κυλλήνης.

Ο γνωστός συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας - Κυλλήνης, είχε επιστρέψει μαζί με συνεργάτες και συγγενικά του πρόσωπα στο σπίτι τα ξημερώματα, μετά το πέρας της τελευταίας παράστασης των "Μεσαιωνικών Βραδιών - Το μυστικό τραγούδι του Κάστρου", στο Κάστρο Χλεμούτσι.

Περίπου στις 3.30 όλοι έπεσαν για ύπνο στο σπίτι και στο διάστημα της επόμενης ώρας άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο για να μπουν μέσα.

Οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί από τα άτομα που κοιμόντουσαν και ανενόχλητοι άρπαξαν χρηματικά ποσά, κάρτες τραπεζικών λογαριασμών, κινητά τηλέφωνα και μια τσάντα με όσα ο συνθέτης χρειάζεται για τη δουλειά του. Η τσάντα περιείχε μεταξύ άλλων, το λάπτοπ του και σκληρούς δίσκους. Τα παραπάνω περιέχουν σχεδόν το σύνολο της δουλειάς του σε μουσική και όπως γίνεται αντιληπτό η απώλειά τους είναι μεγάλη για τον συνθέτη.

Ο ίδιος απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους δράστες της διάρρηξης να επιστρέψουν με κάποιο τρόπο το υλικό αυτό που ουσιαστικά είναι άχρηστο για αυτούς. Αποτελεί πνευματικό έργο και κόπους ετών και ήταν κάτι που ο συνθέτης ποτέ δεν αποχωριζόταν, καθώς όπου κι αν βρισκόταν, εργαζόταν πάνω στα μουσικά του έργα, δημιουργώντας νέα ή κάνοντας αλλαγές και προσθήκες σε άλλα.

Επίσης όποιος γνωρίζει κάτι σχετική ή εντοπίσει την τσάντα που περιέχει ένα λάπτοπ Dell και δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μάρκας Toshiba και Western Digital να επικοινωνήσει με τον συνθέτη.

Πηγή: ilialive.gr
 

Διαβάστε επίσης