Με 39 πυρετό έπαιζε στην Πάτρα ο Άκης Σακελλαρίου - Οι σχέσεις του με την πόλη και η... παρεξήγηση

Στην Πάτρα, όπου έδωσε παράσταση στο πλαίσιο της περιοδείας της παράτασης «MamaMia» κατέρρευσε ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου χτυπημένος από το νόσο των λεγεωνάριων. Δημοσιογράφος της Πάτρας ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον αγαπημένο ηθοποιό, επικοινώνησε μαζί του λίγες ώρες πριν έρθει στην Πάτρα. Ο Άκης Σακελλαρίου του είπε ότι είχε 39 πυρετό και ότι εξ αυτού οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν. Από τότε δεν επικοινώνησαν ξανά, ωστόσο το βράδυ της 23ης Ιουλίου στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, ο δημοσιογράφος πήγε στην παράσταση να τον δει, αν και διατηρούσε τις επιφυλάξεις του σχετικά με το αν θα κατάφερνε να εμφανιστεί, λόγω του υψηλού και επίμονου πυρετού.

Όπως περιγράφει, ο Σακελλαρίου ήταν ένα βήμα πριν από την κατάρρευση, μάλιστα ανέβαινε στη σκηνή σχεδόν υποβασταζόμενος από ένα μέλος του θιάσου, το οποίο είχε αναλάβει να τον βοηθάει για να αλλάξει κοστούμια. Ο ρόλος του ήταν κεντρικός και οι απαιτήσεις μεγάλες.

Μάλιστα η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο γνωστός ηθοποιός αποτυπώθηκε σε έναν αυτοσχεδιασμό στο διάλογο μεταξύ των Βανδή και Μαγγίρα. «Είναι χλωμός, αυτός έχει πυρετό» είπαν, καθώς η εικόνα του ήταν ωχρή και οι δυνάμεις του περιορισμένες, κάτι που δεν διέφυγε της προσοχής του παρατηρητικού κοινού που σχολίασε το γεγονός χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει.

Οι πληροφορίες λένε μετά την παράσταση ο Σακελλαρίου απευθύνθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από πνευμονία, όχι όμως και από τη νόσο των λεγεωνάριων. Τις επόμενες ημέρες η κατάστασή του χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει το θίασο στην περιοδεία της Κρήτης. Εισχήσθη στο νοσοκομείο και από εκεί στην Εντατική.

Όπως λένε οι πληροφορίες μας, ο Άκης Σακελλαρίου έρχεται πολύ συχνά στην Πάτρα καθώς εδώ φοίτησε ο γιος του και εδώ φοιτά η πανέμορφη κόρη του, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις με αρκετούς Πατρινούς.

Την επομένη της παράστασης, η Μαριάννα Σταματιάδου, αναφερόμενη στην παράσταση MamaMia έκανε λόγο περί ντροπής και αρπαχτής, αλλά και για κάποιους που βαριούνταν να ενσαρκώσουν το ρόλο τους, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρήσουν ότι εμμέσως πλην σαφώς φωτογράφιζε  Άκη Σακελλαρίου, ο ρόλος του οποίου ήταν εκ των πρωταγωνιστικών.

«Οικογένειες και νέα παιδιά, γέμισαν τον χώρο που δόθηκε στο Παμπελοποννησιακο Στάδιο, μ' ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισιτήριο, για να δουν την συγκεκριμένη παράσταση, η οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν μια σκέτη αποτυχία» σχολίασε η Πρόεδρος Φίλων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Η ίδια η κ. Σταματιάδου διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε τον κ. Σακελλαρίου, αλλά γενικότερα την παράσταση η οποία ήρθε στην Πάτρα  χωρίς πολλές απο τις προδιαγραφές με τις οποίες εμφανίστηκε στην Αθήνα, τονιζοντας μάλιστα ότι η παράσταση ήταν όλη play back.

Το κείμενο της κ. Σταματιάδου υπό τον τίτλο ντροπή, είχε ως εξής:

"Την Πάτρα επισκέφτηκε χθες 23 Ιουλίου, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας το πολύ αναμενόμενο θεατρικό έργο ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ που επί δυο χρόνια παίζεται με επιτυχία στην Αθήνα και «σπάει» ταμεία.
Έχουν την εντύπωση ότι το κοινό της «επαρχίας» έχει διαφορετικό θεατρικό κριτήριο;
Τους πληροφορώ, ότι το κοινό της Πάτρας είναι πολύ μορφωμένο και ξέρει να διακρίνει τις «αρπαχτες» όπως λέμε στην γλώσσα του θεάτρου .
Οικογένειες και νέα παιδιά, γέμισαν τον χώρο που δόθηκε στο Παμπελοποννησιακο Στάδιο, μ' ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισιτήριο, για να δουν την συγκεκριμένη παράσταση, η οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν μια σκέτη αποτυχία.
Πλην δυο-τριών εξαιρέσεων, οι υπόλοιποι βαριοντουσαν να ενσαρκώσουν τους ρόλους τους .
Τότε γιατί ήρθαν;

Ευτυχώς που το έργο αυτό δεν παίχτηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο, όπου φέτος στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ, παρουσιαστήκαν και πρόκειται να παρουσιαστούν αξιόλογες παραγωγές αρχαίου δράματος.ΜΗΝ υποτιμάται το κοινό της Πάτρας , είναι υψηλού επιπέδου !!!!"

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης «Mamma Mia» εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή με υψηλό πυρετό, προσβεβλημένος  από το βακτήριο της legionella (λοίμωξη των λεγεωναρίων).

Ο Άκης Σακελλαρίου είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του. Ελπίδα όλων είναι να βγει νικητής.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

 

Διαβάστε επίσης