Οι 15 τροφές που απογειώνουν το μεταβολισμό σας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1.  Μούρα. Αυτά τα φρούτα είναι γεμάτα φυτικές ίνες (έως και 9 γραμμάρια το φλιτζάνι) και αντιοξειδωτικά, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη συγκριτικά με τα περισσότερα φρούτα. Αυτός ο συνδυασμός σας χαρίζει μία ικανοποιητική και υγιεινή επιλογή.

2.      Κεφίρ. Τροφές όπως το κεφίρ είναι φυσικά προβιοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων  και βοηθούν στο να έχετε έναν πιο αποτελεσματικό μεταβολισμό.

3.      Αβοκάντο. Αν λατρεύετε ήδη το αβοκάντο, θα χαρείτε να μάθετε ότι μία έρευνα του 2013 συνδέει τους τακτικούς καταναλωτές του φρούτου με μικρότερη περιφέρεια και μικρότερο δείκτη μάζας. Τα μονοακόρεστα λίπη είναι υγιεινά για την καρδιά και σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι.

4.      Σολομός. Το αγαπημένο ψάρι έχει περισσότερα Ω3 λιπαρά από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Προλαμβάνει τις αποθήκες λίπους και διατηρεί τα επίπεδα ινσουλίνης σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο σολομός ωστόσο έχει αρκετά λιπαρά γι' αυτό δεν πρέπει να το παρακάνετε με την ποσότητα.

5.      Γκρέιπφρουτ. Ορισμένα στοιχεία σε αυτό το φρούτο βοηθούν το σώμα σας να χρησιμοποιεί την ινσουλίνη πιο αποτελεσματικά, βοηθώντας σας στο να καίτε θερμίδες και να έχετε υπό έλεγχο τα επίπεδα σακχάρου.

6.      Καρύδια. Είναι γεμάτα με Ω3 λιπαρά οξέα και ενεργοποιούν τις καύσεις με το να αλλάζουν την αντίσταση της ινσουλίνης. Αποτελούν σημαντικό τμήμα μίας υπογλυκαιμικής δίαιτας, που βάσει ερευνών, καίει 300 θερμίδες περισσότερο την ημέρα, συγκριτικά με μία υπογλυκαιμική.

7.      Κινόα. Αποτελεί την ιδανική εναλλακτική επιλογή σε σιτηρά όπως το σιτάρι και το κριθάρι. Παρέχει ενέργεια που διαρκεί και τρέφεται με τα καλά βακτήρια που ζουν στο έντερο για να προλάβουν το φούσκωμα.

8.      Σαρδέλες. Αν είστε λάτρης των ψαριών, αυτή αποτελεί μία υπέροχη διατροφική επιλογή. Οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β. 

9.      Ελαιόλαδο. Ξεχάστε το βούτυρο και τηγανίστε μόνο με ελαιόλαδο. Είναι γεμάτο με Ω3 λιπαρά οξέα που ενεργοποιούν τη λειτουργία του εντέρου, του εγκεφάλου καθώς και άλλων οργάνων. Επίσης, σταθεροποιεί την όρεξή σας.

10.  Πράσινο τσάι. Αντικαταστήστε τον καφέ και επιλέξτε το ρόφημα που υποστηρίζει την παραγωγή της θυροξίνης, ενισχύοντας το μεταβολισμό για ώρες.

11.  Καστανό ρύζι. Μειώνει την αντίσταση της ινσουλίνης και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου χάρη στο χρώμιο, ουσία που βρίσκεται σε υψηλή περιεκτικότητα.

12.  Αυγά. Η υψηλή πρωτεΐνη που έχουν τα αυγά έχει συνδεθεί με απώλεια βάρους και μείωση κοιλιακού λίπους.

13.  Μπανάνες. Ξεκινήστε τη μέρα με μία μπανάνα που περιέχει κάλιο. Αυτό το στοιχείο ρυθμίζει τα ιχνοστοιχεία και τα υγρά εντός και εκτός κυττάρων και αυξάνει το βασικό μεταβολισμό καίγοντας θερμίδες όταν είστε ξύπνιοι.

14.  Καυτερές πιπεριές. Βάλτε φωτιά στο μεταβολισμό σας γιατί έρευνα δείχνει ότι η καψαϊκίνη, το φυσικό συστατικό των πιπεριών (που τους δίνει και την αίσθηση του καψίματος), μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους λόγω της γενικής ικανότητάς του να παράγει ζέστη, να καίει θερμίδες και να μειώνει το λίπος.

15.  Λάδι καρύδας και φοινικέλαιο. Αν τα συνδυάσετε, αυξάνετε το μεταβολισμό του λίπους και επεκτείνετε τα επίπεδα ενέργειάς σας.
 

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης