Σπάνιο υβρίδιο δελφινιού-φάλαινας εντοπίστηκε στη Χαβάη

31/07/2018 | 10:09

Επιστήμονες από το Cascadia Research Collective ανακάλυψαν ένα σπάνιο υβρίδιο δελφινιού-φάλαινας στα ανοικτά των ακτών του Kauai της Χαβάης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης θαλάσσιων θηλαστικών, που χρηματοδοτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α., έδειξε για πρώτη φορά το ζώο τον Αύγουστο του 2017. Η ομάδα επέλεξε να παρακολουθήσει διάφορα είδη, συμπεριλαμβανομένων των κοινών δελφινιών και των σπανιότερων πεπονοκέφαλων φαλαινών.

Ωστόσο, οι ερευνητές σύντομα παρατήρησαν ότι ένα ζώο έμοιαζε λίγο περίεργο. Παρόλο που είχε ένα τυπικό ραχιαίο πτερυγίου φάλαινας, είχε επίσης κηλιδωμένο χρωματισμό και επικλινές μέτωπο, που θυμίζει περισσότερο ένα δελφίνι. Ένα γενετικό δείγμα επιβεβαίωσε σύντομα τις υποψίες τους: ήταν ένα υβρίδιο των δύο ειδών, το πρώτο που βρέθηκε ποτέ.

Πηγή: CNN

Ο Μάρκο Ρούμπιο θα λάβει μέρος στην ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας

Παναθηναϊκός για Ζέκα: «Ένας από εμάς – Δεν λέμε αντίο, αλλά ευχαριστώ»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε»

Γ. Σάαρ: Το Ισραήλ αποδέχεται πλήρως το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για την αποστολή βοήθειας στη Γάζα

Super League: Άλλαξε ο διαιτητής στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού του Μπριχ

Το μήνυμα της Αφρικής στον κόσμο: Θέλετε να γίνετε μέρος του επόμενου οικονομικού θαύματος;

Βεζένκοφ για το τέταρτο Final Four: «Όταν φτάνεις εκεί, πας για να το πάρεις και όχι για την εμπειρία»

Μήτογλου: «Ένας ελληνικός τελικός στη Euroleague θα μείνει στην Ιστορία»