Στην Ελλάδα έρχεται Αυστραλός πλαστικός χειρουργός για τους εγκαυματίες

27/07/2018 | 16:47

Ένας διάσημος πλαστικός χειρουργός της Αυστραλίας πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ο Dr. John Greenwood αναμένεται να φθάσει σήμερα στην Αθήνα και να ξεκινήσει το έργο του την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής στην Αθήνα.

Εκεί έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγαυματίες, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα τεχνητό δέρμα που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο Dr. John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων. 

Ο Dr. John Greenwood είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τους βομβαρδισμούς στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: “Λύγισαν” στην κηδεία του 19χρονου Νικόλα – ΦΩΤΟ