Στην Ελλάδα έρχεται Αυστραλός πλαστικός χειρουργός για τους εγκαυματίες

27/07/2018 | 16:47

Ένας διάσημος πλαστικός χειρουργός της Αυστραλίας πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ο Dr. John Greenwood αναμένεται να φθάσει σήμερα στην Αθήνα και να ξεκινήσει το έργο του την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής στην Αθήνα.

Εκεί έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγαυματίες, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα τεχνητό δέρμα που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο Dr. John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων. 

Ο Dr. John Greenwood είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τους βομβαρδισμούς στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης