Πάτρα: Οι φορείς και τα σημεία συγκέντρωσης βοήθειας για τους πυρόπληκτους - Που γίνεται αιμοδοσία εκτός του Νοσοκομείου Ρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με αμειώτη ένταση συνεχίζεται σήμερα δεύτερη ημέρα το κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς βοήθειας από πολίτες των Πατρών και της ευρύτερης περιφέρειας, στους πυρόπληκτους της Αττικής. ​

Λίγες μόνο ώρες μετά την έκκληση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τα γραφεία στην οδό Καρόλου και Αγίου Ανδρέου έχουν γεμίσει!

Απίστευτη η ανταπόκριση των Πατρινών- Γέμισε ο Ερυθρός Σταυρός από είδη πρώτης ανάγκης - Συγκινητική προσφορά για τους πυρόπληκτους της Αττικής - ΦΩΤΟ

15_0.jpg

16_0.jpg

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 

Η ανταπόκριση των εμπόρων και των πολιτών για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Αττικής είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσφορά νέων ανθρώπων, μαθητών, φοιτητών. Μέσα από την τραγωδία αναδεικνύεται το αίσθημα αλληλεγγύης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα Μέλη του να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας)  και καλούμε όλα τα Μέλη του Συλλόγου μας να πράξουν το ίδιο.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς  Συλλόγους και τους Δήμους των πληγεισών περιοχών θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες τη συλλογή και την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (μπισκότα, φρυγανιές, χυμοί, κονσέρβες, μωρομάντηλα, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής). 

Με νεώτερες ανακοινώσεις μας θα ενημερώνουμε για τα είδη που είναι άκρως απαραίτητα. Η συλλογή των προσφερόμενων ειδών γίνεται στα γραφεία του ΕΕΣΠ (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ. 2610273257) και ώρες 9.00 – 14.00.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΗ

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις πύρινες φλόγες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Συμπαραστέκεται στους τραυματίες και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μπροστά στις τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν από τις φονικές πυρκαγιές καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.                                                                       

Συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκηςτην Τετάρτη 25 Ιούλη και Πέμπτη 26 Ιούλη  6μμ-9μμ στα Γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αλεξιώτισσας, Ομήρου 9 Ταμπάχανα

Γάζες, betadine, γάζες fucidin
Ξηρά τροφή και τρόφιμα μακράς διαρκείας

     (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά, κονσέρβες,

φρυγανιές, μπισκότα, γάλα συμπυκνωμένο μακράς διαρκείας κλπ)

Πάνες και μωρομάντηλα, σερβιέτες
Ρούχα-παπούτσια-εσώρουχα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης
ανάγκης και βοήθειας, σαν ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους
πυρόπληκτους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:
Εμφιαλωμένο νερό
Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κ.λπ.)
Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κ.λπ.)
Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κ.λπ.)
Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν.
του Αγίου Ανδρέα - Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού
Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συνδράμουν.

ΝΟ.Δ.Ε. και ΟΝΝΕΔ Αχαϊας

Οι Οργανώσεις της Νο.Δ.Ε. και ΟΝΝΕΔ Αχαϊας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στο Νομό Αττικής.
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουμε όλοι μαζί έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται στα Γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαΐας (Κορίνθου 301-303 & Παντανάσσης, 3ος όροφος), καθημερινά από 18:30 έως 20:30.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976681034 Κάτσενος Ανδρέας
Ενδεικτικά αναφέρεται η αυξημένη ανάγκη για 
- Αποστειρωμένες γάζες
- Αλοιφές για εγκαύματα
-Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως
- Παιδικές πάνες & μωρομάντηλα
Κάθε βοήθεια, όσο μικρή κι αν είναι, γίνεται σημαντική.
Ας μην μείνει κανείς αμέτοχος!

ΣΚΕΑΝΑ
Η χώρα ζει πρωτοφανή εθνική τραγωδία. Συνάδελφοι και συμπολίτες βοηθήστε σε ότι μπορείτε. Αύριο 25/7 και μεθαύριο 26/7 11:00-14:00 στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ Αράτου 21, 4ος όροφος στείλτε ή φέρτε ότι ξηρά τροφή μπορείτε για να βοηθήσουμε τον Ερυθρό σταυρό να τα συγκεντρώσει και να τα διαθέσει στους πληγέντες των πυρκαγιών για την ανακούφιση τους. Χρειαζόμαστε ιδιαιτέρως:

1) γάζες
2) φυσιολογικούς ορούς
3) αντισηπτικά
4) μάσκες μιας χρήσης
5) αλοιφές για εγκαύματα
6) πάνες
7) μωρομάντηλα
8 ) νερό
9) κονσέρβες και είδη ξηράς τροφής, άμεσης κατανάλωσης που δεν χρειάζονται ψυγείο.

Μ.Ο.Π Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πάτρας

Φίλες και φιλοι επειδή οι ώρες για τους ανθρώπους που ζουν την κόλαση των ημερών είναι δύσκολες αποφασίσαμε να ΔΡΑΣΟΥΜΕ!!! Ετσι λοιπον αύριο Τέταρτη θα συγκεντρωσουμε ειδη ανάγκης και συγκεκριμενα : ΝΕΡΑ /ΠΑΝΕΣ/ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ/ΜΠΙΣΚΟΤΑ/ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ..έχουμε ηδη συνεννοηθεί με ομάδα μοτοσ./των στην Αττική και αύριο απόγευμα 19:30 θα είμαστε εκεί. ΠΡΕΠΕΙ λοιπον όλοι μας να αφιερωσουμε λίγο απο τον χρονο μας και αύριο πρωι μετα τις 9:00 έως τις 15:00 στα γραφεία του ΜΟΠ (Ελ.Βενιζέλου &Μιχ.Ψελλού.. στην κάθοδο της Ελ.Βενιζέλου μετα το Πρατ.καυσίμων ΕΚΟ στριβεται δεξια και αμέσως αριστερά στην πλατεια)να φερουμε ο καθενας οτι μπορουμε απο τα πιο πανω αγαθα...θα αναρτησουμε περισότερα στην πορεία. Υ.Γ..σήμερα επίσης μετα τις 19:00 τα γραφεία θα είναι ανοικτά για την παραλαβη των αγαθών!!!

Επίσης, στη δράση, συμμετέχουν πολλοί σύλλογοι από ολόκληρο το νομό, ιδιώτες, οργανώσεις και φυσικά πολλοί, πολοί, απλοί πολίτες που είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν σπίτια, αυτοκίνητα και ότι άλλο έχουν προκειμένου να βοηθήσουν. 

21_0.jpg

 

Διαβάστε επίσης