Μάτι: Πατρινοί διασώστες του Ερυθρού Σταυρού εντόπισαν πάνω από 20 σορούς στην "Αργυρά Ακτή" - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Νεότερη Ενημέρωση 8.31: Στους 30 ανεβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών που εντοπίστηκαν στη περιοχή "Κόκκινο Λιμανάκι" στο Μάτι Αττικής.

Οι 26 βρέθηκαν σε οικοπεδικό χώρο 30 μέτρα, από τη θάλασσα και εκτιμάται πως επιχείρησαν να φύγουν με πλοιάριο, αλλά δεν πρόλαβαν. Μια σορός γυναίκας έχει βρεθεί σε δρόμο και 3 ακόμα νεκροί σε ταβέρνα της περιοχής. 

Σύμφωνα με τον Πατρινό Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού, Νίκο Οικονομόπουλο οι σοροί ανήκουν σε οικογένειες που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι!

Πρώτη Ενημέρωση 8.13: Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη του Πατρινού Διασώστη Βασίλη Ανδριόπουλου, επικεφαλής ομάδας Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Πάτρας, που συμμετέχει στις έρευνες στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή "Αργυρά Ακτή" στο Μάτι.

tdegoxoezw4f1e7751af82b.jpg

Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλου, έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 26 πτώματα, ατόμων  λίγα μέτρα πριν την θάλλασα. Εκτιμάται πως οι άνθρωποι επιχείρησαν να βρουν διαφυγή από την πύρινη κόλαση, όμως δεν τα κατάφεραν!

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί άλλοι στη θάλασσα, άλλοι στην ταβέρνα και άλλοι σε ένα οικόπεδο. 

37700875_894563624075423_3836033895640334336_n.jpg

Την τραγική είδηση που ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων από την πύρινη λαίλαπα στους 50, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς. 

Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του Σκάι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας - πικερμίου Γιάννης Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26.

Πατρινοί εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στο πλευρό των πληγέντων

Στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα αναχώρησαν χθες Δευτέρα για να βοηθήσουν την κατάσταση στην περιοχή της Κινέτας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αχαιός πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος. Επίσης, συνάδελφοί τους από το Ναύπλιο και την Τρίπολη έχουν μεταβεί στην Ανατολική Αττική.

2641331.jpg

Ο Ν. Οικονομόπουλος χαρακτήρισε θλιβερή την εικόνα και μίλησε για μεγάλη καταστροφή, ενώ τόνισε ότι οι εθελοντές θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο. Πρόσθεσε ότι οι ερυθροσταυρίτες διαθέτουν εξοπλισμό και είναι άρτια εκπαιδευμένοι, ενώ προετοιμάζονται συνεχώς για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Οι εθελοντές του ΕΕΣ θα βρίσκονται δίπλα στους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειές τους.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ εξέφρασε την ευχή να τελειώσει ο εφιάλτης της πύρινης λαίλαπας με όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες και καταστροφές.
 

Διαβάστε επίσης