Γεροβασίλη: Σήμερα η χώρα αναπνέει πάλι μόνη της

«Για πρώτη φορά η χώρα έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που διασφαλίζει ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν θα επιστρέψει στο παρελθόν της χρεοκοπίας» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος» αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα των μνημονίων.

Σχολιάζοντας την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η κα Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αναπνέει πάλι μόνη της», ενώ για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων θεωρεί ότι «υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης».

Δηλώνει ότι «η μεταρρύθμιση του κράτους θα ολοκληρωθεί, όπως και η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης». Για τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας στις αξιολογήσεις για τους γενικούς γραμματείς απαντά ότι «η ΝΔ και ο πρόεδρός της κάνουν απλώς τα πάντα για να επιστρέψει το κράτος στο παρελθόν. Δεν θα τα καταφέρουν».

Επίσης, στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κομματικοποιείται το κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ» η κα Γεροβασίλη μιλάει για «τα γνωστά “μούσια” του κ. Μητσοτάκη», αναφέροντας ότι «τις παραμονές των εκλογών του 2015 άλλαξε σε μια νύχτα τους διευθυντές όλων των υπουργείων και τοποθέτησε δικούς του, με ανάθεση εν όψει της επερχόμενης συντριβής της τότε κυβέρνησης της ΝΔ», τους οποίους «εμείς εμπιστευτήκαμε και δεν τους αλλάξαμε, όπως θα μπορούσαμε».

Αναφορικά με το ότι «η ΝΔ θεωρεί το οκτάωρο ξεπερασμένο» η κα Γεροβασίλη κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αποδεικνύει το πολιτικό της πρότυπο στην Ευρώπη, την αυστριακή κυβέρνηση που πρόσφατα ψήφισε το 12ωρο».