Πάτρα: Εκδήλωση για τους απόφοιτους του λαϊκού φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

ανακοίνωση δήμου

      H Αντιδημαρχία Παιδείας και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου της Πάτρας,  διοργανώνουν τιμητική  εκδήλωση  για τους μαθητές-τριες της Γ΄ Λυκείου της δομής, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018, για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους  εθελοντές εκπαιδευτικούς τους , στις 26 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη, στις 8:00 μ.μ, στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου, Μαιζώνος 108.

 

     Με την εκδήλωση αυτή η Δημοτική Αρχή θέλει να συγχαρεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που με εργατικότητα και επιμονή μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με τις επιδόσεις τους, απέδειξαν ότι η μόρφωση είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας. Επίσης, η Δημοτική Αρχή θέλει να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς, που με πείσμα και αυταπάρνηση βοήθησαν πολύπλευρα για να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

 

       Οι λόγοι που επιβάλλουν τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, είναι η πολύχρονη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι άνεργοι. Το ακόμα χειρότερο σχολείο για τους μαθητές και τους γονείς που ετοιμάζει με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με περισσότερα εμπόδια και εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, με σκληρό ανταγωνισμό και “χαμένους” τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών-τριών σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μέχρι τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε το δημόσιο σχολείο να παρέχει πλήρεις γνώσεις, χωρίς την ύπαρξη βοηθητικών φροντιστηριακών δομών. 

       Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ο αγώνας ο μοναδικός δρόμος για να βαδίσουμε.