Πάτρα: Παρών δηλώνει ο Νίκος Τζανάκος στις επόμενες εκλογές - Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της παράταξης

"Συνεχίζουμε για μια νέα Πάτρα"

Με σύνθημα "συνεχίζουμε για μια νέα Πάτρα" επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πάτρα η δική μας πόλη" Νίκος Τζανάκος, ανακοινώνει την συμμετοχή του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα μέσω ανακοίνωσης η Διοικούσας Επιτροπή του συνδυασμού, επισημαίνεται μεταξύ άλλων "Μετά από σύγκλιση της Δημοτικής μας ομάδας, αφού πραγματοποιήθηκε ένας δημοκρατικός και γόνιμος διάλογος, αποφασίσθηκε ομόφωνα, η συμμετοχή μας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές με συνέπεια πάνω στις ίδιες αρχές και αξίες"

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

      Η  ψήφιση του νόμου περί απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, αν και μας βρίσκει αντίθετους (όπως τελικά τον διαμόρφωσε η κυβέρνηση),  δεν μας βρίσκει ανέτοιμους.

     Συνεχίζουμε τον δρόμο που διέγραψε αυτοδιοικητικά η ιστορική παράταξη.

     Η αδιαμφισβήτητη πίστη μας στην Α΄ βάθμια Τοπική αυτοδιοίκηση, η μέχρι σήμερα παρουσία μας, η καθαρή μας πορεία, η αποτελεσματικότητα, η ενεργή και παραγωγική συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα προβλήματα της πόλης, μας δίνουν αυτό το δικαίωμα.

   Επιπρόσθετα δικαιούμεθα να εκφράσουμε την  μέγιστη ικανοποίησή μας για τη δικαίωση, από την επιτυχή κατάληξη της οριστικής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου στην πόλη. Ένας αποτελεσματικός  αγώνας του λαού της πόλης, μια κορυφαία πρόκληση για το σχεδιασμό μιας νέας Πάτρας.

   Ένας αγώνας στον οποίο η παράταξη μας βρέθηκε στην πρωτοπορία και διαχρονικά κράτησε σταθερή, σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη στάση.

   Πρωτοστάτησε στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, μια κίνηση η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη συσπείρωση φορέων και κοινωνίας, στη σύγκλιση απόψεων στα δημοτικά συμβούλια διαχρονικά και κατέληξε σε αίσιο αποτέλεσμα για την πόλη.

    Το εγχείρημα, με βασικά χαρακτηριστικά τη σωστή και έγκαιρη αποτύπωση και ανάδειξη του προβλήματος, τη συνεργασία, την οργάνωση, τη στρατηγική και την συσπείρωση  όλων των τοπικών δυνάμεων, θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε σε αυτή την επιτυχημένη προσπάθεια.

    Μετά από σύγκλιση της Δημοτικής μας ομάδας, αφού πραγματοποιήθηκε ένας δημοκρατικός και γόνιμος διάλογος, αποφασίσθηκε ομόφωνα, η συμμετοχή μας στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές με συνέπεια πάνω στις ίδιες αρχές και αξίες.

   Το μέλλον της πόλης απαιτεί γνώση, εμπειρία, νέες ιδέες,  ικανότητα στο διοικείν,  στη σύνθεση και στη συναίνεση, αξιοποίηση ευκαιριών, υλοποίηση αποφάσεων, έργο αποτελεσματικότητα. Χρειάζεται ανθρώπους και σχήματα, που να μπορούν να συνεργαστούν και να διοικήσουν με αποτελεσματικότητα τα του οίκου τους.

  Σύντομα θα επανέλθουμε διατυπώνοντας αναλυτικά τις θέσεις μας της παράταξης για το δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας, το όραμά μας, μέσα από τις νέες συνθήκες και προϋποθέσεις που τάχιστα διαμορφώνονται.

   Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες και πειράματα.

   Στη νέα προσπάθεια χρειαζόμαστε δίπλα μας, κάθε ενεργό και δημοκρατικό συμπολίτη και  συμπολίτισσα.

   Σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας.

Για τη  δημοτική ομάδα

Ο Γραμματέας

Γεώργιος Α. Βγενόπουλος

vgenopoulos-giorgos.jpg

Διαβάστε επίσης