ΠΑΟΚ: Εντός έδρας ήττα για την Βασιλεία στην πρεμιέρα της ελβετικής λίγκας

Λάθη, κακή στο ανασταλτικό κομμάτι και... άτυχη η Βασιλεία! Λίγες ημέρες πριν το ραντεβού στην Τούμπα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ εμφάνισε σοβαρά αμυντικά κενά και ηττήθηκε 2-1 εντός από τη Σεν Γκάλεν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος! Η δευτεραθλήτρια Ελβετίας εμφανίστηκε αποδιοργανωμένη από τις απουσίες, αλλά και τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων, δέχθηκε πολλές φάσεις από μια... μέτρια ομάδα και το πλήρωσε με ήττα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Η πίεση για τον Ράφαελ Βίκι μεγάλωσε και το αρνητικό για τον κόουτς της Βασιλείας είναι πως δεν θα υπάρξουν επιστροφές βασικών παικτών για τo ματς με τον ΠΑΟΚ. 

Eτσι έπαιξε
Ο Ράφαελ Βίκι παρουσίασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Ομλέν, Βίντμερ και Πετρέτα στα δύο άκρα της άμυνας, ο Φράι με τον Σούκι τα δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ως δίδυμο ο Ντιέ με τον Σούφι και η τριάδα πίσω από τον Αγέτι αποτελείται από τους Μπουά, Καλουλού και Στόκερ.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το πρώτο κακό τέταρτο, απέκτησαν τον έλεγχο και είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον ταχύτατο Καλούλου, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Στογιάνοβιτς. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν γρήγορη μπροστά, ωστόσο εμφάνισε πολλά κενά στα μετόπισθεν. Τα μπακ της ανέβαιναν αρκετά ψηλά για να βοηθήσουν δημιουργικά, αλλά οι επιστροφές τους ήταν αργές, ενώ δεν υπήρχαν αλληλοκαλύψεις. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την Σεν Γκάλεν με τον Ομλιν να σώζει την εστία του στην προσπάθεια του Ιτεν. 

Στην επανάληψη, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, πίεσε, αλλά στο 46' ο Καλούλου κι ένα λεπτά αργότερα ο Μπούα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 57' ήρθε το πρώτο σοκ για τους γηπεδούχους, με τον Ιτεν να βρίσκεται σε θέση βολής και να μην αστοχεί...

Στο 66’ ήρθε η απάντηση για την Βασιλεία. Ο Ντιέ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κιντίλα με κεφαλιά σημείωσε αυτογκόλ! Η Βασιλεία πίεσε για το γκολ, άφησε όμως πίσω της ανοιχτή την άμυνα και το πλήρωσε στο... 94' με τον Αρατόρε να διαμορφώνει το 2-1 για την Σεν Γκάλεν. 

Βασιλεία (Ρ. Βίκι): Όμλιν, Βιντμέρ (67’ Ριβέρος), Σούκι, Φράι, Πετρέτα, Ντιέ, Σούφι, Καλούλου, Στόκερ (64’ Ομπερλίν), Μπούα (83’ Βαν Φονσβίκελ), Αγέτι.


www.gazzettta.gr