Το ροζ αναδείχθηκε ως το αρχαιότερο χρώμα στον κόσμο

Σίγουρα το ροζ χρώμα είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας με την κοριτσίστικη φύση του, πλέον όμως είναι ένα χρώμα που ανάλογα το ύφασμα, τους συνδυασμούς και το ύφος που θα το διαλέξεις στο outfit σου, αλλάζει αίσθηση και μπορεί να μεταμορφώσει κάθε σου στυλιστική απαίτηση.

Επομένως, δεν μπορεί να μην έχεις λατρέψει το millennial pink, το οποίο αναδείχθηκε ως το αρχαιότερο χρώμα στον κόσμο.

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, το ροζ είναι 500 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερο από από τις χρωστικές που παράγονται από αρχαίους ωκεάνιους οργανισμούς που μέχρι σήμερα θεωρούνταν οι αρχαιότερες.

Η ανακάλυψη έγινε από την Dr Nur Gueneli στο πλαίσιο των διδακτορικών σπουδών της, η οποία απεφάνθη ότι τελικά το ροζ είναι τα πιο αρχαίο χρώμα απ’ όλα. Πρόκειται για μία έρευνα που έγινε στην έρημο Σαχάρα, στη Δυτική Αφρική, όπου και ανακαλύφθηκαν ροζ χρωστικές ουσίες σε γεωλογικά στοιχεία. Για να καταλήξουν σε αυτό το αποτέλεσμα, οι επιστήμονες, συνέθλιψαν βράχους, προκειμένου να αναλύσουν τα μόρια των αρχαίων οργανισμών εντός τους. Έτσι, το φωτεινό ροζ, κατέληξε η Dr Gueneli, είναι το μοριακό απολίθωμα της χλωροφύλλης που παρήγαγαν αρχαίοι φωτοσυνθετικοί οργανισμοί, οι οποίοι κατοικούσαν σε ωκεανό που έχει πλέον εξαφανιστεί.

Το ροζ λοιπόν, το αρχαιότερο των χρωμάτων είναι αυτό εσύ αποκαλείς πια millennial pink και δίνει στην street style εικόνα σου μία ρομαντική και κομψή πινελιά.

Φυσικά οι αποχρώσεις του πια είναι πολλές, από παστέλ μέχρι neon, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι επίσημα το χρώμα της χρονιάς, είναι το αρχαιότερο και έχει την ίδια δυναμική στο στυλ σου.